Skoda si Spark, compania care a adus în România serviciul de e-car sharing, introduce 100 de mașini complet electrice Skoda CITIGOe iV in București.

Cele două companii au încheiat un parteneriat la nivel internațional, prin intermediul căruia mai mult de 200 de mașini electrice Skoda CITIGOe iV vor intra în flota auto Spark din România și Bulgaria. București reprezintă primul pas pentru acest proiect.

Skoda CITIGOe iV este dotat cu o baterie de 36,8 kWh și are autonomie de până la 265 de kilometri (WLTP). Prețul pentru închirierea unei astfel de mașini este de 0,7 lei pe minut sau 90 de lei pentru 24 de ore.

Citiți și Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an.

„Am lansat SPARK în România în 2019 cu mai puțin de 50 de mașini în flotă, iar creșterea rapidă a acesteia rămâne una din prioritățile noastre. Scopul nostru este de a oferi clienților posibilitatea unei mobilități fără emisii și fără bătăi de cap, prin care contribuim și la îmbunătățirea a două dintre cele mai presante probleme din București – poluarea aerului și traficul congestionat. Flota din București are în momentul de față peste 170 de vehicule electrice”, a declarat Dimitar Stoyanov, country manager, SPARK România.

„Skoda CITIGOe iV este primul model full electric din portofoliul nostru. Cu grijă față de mediu și o autonomie de până la 265 de kilometri, este automobilul perfect pentru oraș, deoarece contribuie la reducerea poluării fonice și are o amprentă ecologică scăzută. Colaborarea noastră cu SPARK va oferi mai multor persoane oportunitatea de a experimenta mobilitatea electrică în situații reale de viață, care se pot bucura de modul curat și distractiv de a conduce o mașină electrică”, a declarat Vlad Rusu, Brand Manager Skoda România.

Citiți și Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc

Spark este un brand internațional pentru servicii de car sharing cu mașini electrice, prezent în Europa. În octombrie 2017 Spark a început operațiunile în Sofia, Bulgaria, în parteneriat cu Eldrive – cea mai mare rețea de încărcare electrică pentru mașini electrice din regiune, cu mai mult de 250 de stații de încărcare în Bulgaria și România. În București, SPARK operează din iulie 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri