Elon Musk spune că Tesla va putea instala pe mașini baterii noi cu tehnologie avansată în 3-4 ani, care vor avea o densitate cu 50% mai mare decât a celor din prezent, scrie electrek.co.

Musk a scris pe Twitter că producătorul american este capabil să producă baterii a căror densitate de energie să fie cu 50% mai mare, un prag de 400 Wh / kg, în timp ce bateriile Tesla ating aproximativ 260 Wh / kg. El spune că densitatea energetică a bateriilor trebuie să fie îmbunătățită.

Comentariul vine după ce echipa de cercetare a bateriilor Tesla, condusă de Jeff Dahn, a publicat o nouă lucrare de cercetare despre progresele înregistrate în celula lor de baterii de litiu-metal fără anod.

Noua baterie oferă o îmbunătățire avansată a densității energiei. Cercetătorii au menționat că această nouă baterie ar putea permite chiar „aviația urbană electrificată”. O astfel de densitate energetică ridicată poate crește autonomia vehiculelor electrice cu aproximativ 280 km sau chiar poate permite aviația urbană electrificată.

Cu toate acestea, noua tehnologie este în continuare îmbunătățită, iar celulele prototip actuale nu realizează „cicluri de viață ridicate”, așa cum a menționat Musk.

De asemenea, Tesla intenționează să anunțe mai multe la „Battery Day” luna viitoare, inclusiv planurile de a-și construi propriile baterii la scară largă.

Sursa foto: Lipik Stock Media / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri