Elon Musk va aduce pe mașini baterii cu o densitate de energie cu 50% mai mare în 3-4 ani

Elon Musk spune că Tesla va putea instala pe mașini baterii noi cu tehnologie avansată în 3-4 ani, care vor avea o densitate cu 50% mai mare decât a celor din prezent, scrie electrek.co.

Musk a scris pe Twitter că producătorul american este capabil să producă baterii a căror densitate de energie să fie cu 50% mai mare, un prag de 400 Wh / kg, în timp ce bateriile Tesla ating aproximativ 260 Wh / kg. El spune că densitatea energetică a bateriilor trebuie să fie îmbunătățită.

Comentariul vine după ce echipa de cercetare a bateriilor Tesla, condusă de Jeff Dahn, a publicat o nouă lucrare de cercetare despre progresele înregistrate în celula lor de baterii de litiu-metal fără anod.

Noua baterie oferă o îmbunătățire avansată a densității energiei. Cercetătorii au menționat că această nouă baterie ar putea permite chiar „aviația urbană electrificată”. O astfel de densitate energetică ridicată poate crește autonomia vehiculelor electrice cu aproximativ 280 km sau chiar poate permite aviația urbană electrificată.

Cu toate acestea, noua tehnologie este în continuare îmbunătățită, iar celulele prototip actuale nu realizează „cicluri de viață ridicate”, așa cum a menționat Musk.

Citeste si:
Tesla anulează politica de returnare de 7 zile „fără întrebări”
Tesla renunță la politica de...

De asemenea, Tesla intenționează să anunțe mai multe la „Battery Day” luna viitoare, inclusiv planurile de a-și construi propriile baterii la scară largă.

Sursa foto: Lipik Stock Media / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri