Verificare istoric auto gratis. Cum poți afla câți kilometri reali are mașina

Verificare istoricului de kilometri în România a fost contra cost câțiva ani, întrucât companiile care ofereau astfel de servicii aveau o taxă de 50-90 de lei de raport în funcție de complexitatea lui. În prezent, RAR are acest serviciu gratuit. Iată cum afli kilometri unei mașini second-hand.

Registrul Auto Român a lansat anul trecut aplicația "Istoric vehicul" prin intermediul căreia orice persoana care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia prin accesarea site-ului companiei, condiția fiind ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR.

Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația "Istoric vehicul" adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/sașiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza la aceeași adresă de email informațiile pe care instituția le-a considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul.

Datele generate sunt:

  • activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate),
  • existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului,
  • câteva date tehnice și de identificare,
  • gradul de poluare,
  • valabilitatea ITP.
  • Datele oferite reflectă configurația vehiculului și statutul acestuia și sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic.

Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicației se supune unor termene și condiții, care sunt detaliate în momentul accesării aplicației 'Istoric vehicul.

Citeste si:
Ludovic Orban și Viktor Orban vor inaugura un tronson de autostradă...
Ludovic Orban și Viktor Orban...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Dacă aplicația se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul în consecință. Aplicația poate fi accesată și de pe smartphone.

Aplicația reprezintă politica RAR de a sprijini cumpărătorul unui vehicul și de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziție în cunoștință de cauză.

Principalele beneficii se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității ITP și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creșteri continue.

Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

Citeste si:
De pe 10 septembrie, șoferii pot prezenta polițiștilor asigurarea...
De pe 10 septembrie, șoferii...

Sursa foto: Nadezda Murmakova / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri