BMW dublează capacitatea de producţie a bateriilor pentru mașini electrice în China

BMW Group continuă expansiunea mobilităţii electrice şi îşi adaptează structurile de producţie la cererea tot mai mare pentru automobile electrificate complet sau parţial. În China, joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA) a extins uzina de baterii din Tiexi, aşa-numitul "Centru al Bateriilor de Înaltă Tensiune", cu un centru de baterii suplimentar care va începe imediat producţia de baterii noi şi mai puternice din a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive, utilizată la modelul full electric BMW iX3.

China este cea mai mare piaţă individuală a BMW Group şi impune ritmul pentru mobilitatea electrică de pe mapamond. Cu cinci modele electrificate disponibile în prezent, BMW Group oferă clienţilor chinezi cea mai largă gamă de opţiuni în segmentul premium. Pe şoselele din China sunt vândute deja 75.000 de modele BMW electrificate.

Citiți și Baterii noi, în teste, vor dubla autonomia mașinilor electrice.

Producţia noului BMW iX3 full electric va începe la uzina BBA din Dadong la finalul lunii septembrie. Bateriile de înaltă tensiune necesare modelului vor fi livrate de noul centru de baterii din apropiere.

În viitor, bateriile de înaltă tensiune de a cincea generaţie vor fi produse şi la uzina BMW Group din Dingolfing.

Citeste si:
Cum știi că ai cumpărat o mașină second-hand bună
Cum știi că ai cumpărat o...

Citiți și Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an.

Centrul de Baterii de Înaltă Tensiune în forma sa extinsă este prima locaţie din reţeaua de producţie a BMW Group care produce baterii de înaltă tensiune de a cincea generaţie. În acelaşi timp, Centrul de Competenţă pentru Producţia Trenurilor de Rulare Electrice de la Dingolfing se pregăteşte şi pentru a produce noile baterii de înaltă tensiune de a cincea generaţie. Acestea vor fi montat pe produse suplimentare, precum BMW iNEXT şi BMW i4, cu începere de anul viitor.

Prin producerea bateriilor de înaltă tensiune acolo unde sunt necesare, compania poate minimiza transportul şi să contribuie astfel la dezvoltarea durabilă.

Citiți și Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc.

Citeste si:
Primele Tesla Model 3 fabricate în China pentru Europa sunt gata de...
Primele Tesla Model 3...

Joint-venture-ul BBA Brilliance Automotive a fost înfiinţat în 2003 şi în ultimii ani a devenit unul dintre cei mai de succes constructori auto premium din China, cuprinzând producţia şi vânzarea automobilelor BMW în China, precum şi sarcinile de dezvoltare locală.

În 2019, uzinele auto ale BBA, aflate la Tiexi şi Dadong, au produs peste 530.000 de automobile pentru piaţa chineză - o creştere de peste 9% faţă de anul anterior. Capacitatea anuală maximă a celor două uzine va atinge 650.000 de unităţi pe parcursul anilor următori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri