Cei 18 kilometri de autostradă dintre Iernut și Chețani, inaugurați în prezența președintelui Klaus Iohannis, a premierului Ludovic Orban și a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, fac parte din Autostrada Transilvania, secțiunea dintre Târgu Mureș și Câmpia Turzii. Ei vor fi deschiși la pachet cu nodul rutier Chețani, care face parte din lotul următor, unde lucrările avansează greu și este greu de spus când vor fi gata, scrie G4Media.

Lotul construit de Astaldi-Max Boegl se leagă de loturile de autostradă Iernut-Ogra (3,6 km) și Ogra-Ungheni (10,1 km), care sunt gata de la final de 2018. Lucrările la cei aproximativ 18 kilometri de șosea de viteză dintre Iernut și Chețani au început în mai 2016 și au fost realizate de asocierea Astaldi-Max Boegl.

A3 Iernut – Chețani – 17,9 km

  • Constructor: asocierea ASTALDI SPA – MAX BOEGL ROMANIA SRL – ASTALROM SA – CONSITRANS SRL
  • Contract: semnat în 2015, ordinul de începere a lucrărilor dat în 2016
  • Stadiu fizic (aprilie 2020): 88,99%
  • Valoare contract (fără TVA): 437,6 mil. lei

Cei 18 kilometri de șosea rapidă riscau să devină „muzeu” în lipsa finalizării lucrărilor la nodul Chețani, care ține de următorul lot de autostradă, Chețani-Târgu Mureș, unde asocierea condusă de românii de la Straco avansează foarte greu cu lucrăile. Șefii de la Drumuri au cochetat o vreme cu ideea de a prelua în regie proprie nodul rutier și de a-l construi angajații Direcțiilor Regionale de Drumuri Brașov și Cluj. În cele din urmă, însă, lucrările la nod au fost realizate de către subcontractorii celor de la Straco.

A3 Chețani – Câmpia Turzii – 15,7 km

  • Constructor: S.C. STRACO GRUP S.R.L. – S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L., S.C. TOTAL ROAD S.R.L
  • Contract: semnat în 2015, ordinul de începere a lucrărilor, dat în mai 2016
  • Stadiu fizic (aprilie 2020): 33,8%
  • Valoare contract (fără TVA): 279,7 mil. lei
  • Finalizare estimată: 2021.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri