Românii au rezervat 50.000 de tichete Rabla Clasic anul acesta

Românii au rezervat 50.000 de tichete Rabla Clasic anul acesta din cele 60.000 de tichete disponibile pentru acest an, în timp ce prin Programul Rabla Plus au fost rezervate 4.000 de tichete, a declarat Mircea Fechet ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

"La Rabla Clasic avem 60.000 de tichete pentru acest an. Astăzi sunt rezervate în jur de 50.000. Pentru Rabla Plus sunt 4.000 de rezervări pentru mașini electrice și hibride plug-in", a declarat Mircea Fechet la The Green Energy Virtual Forum.

Ministrul a mai spus că se dorește realizarea unei strategii pentru următorii patru ani pentru aceste programe.

"Va trebui să regândim Programul Rabla pentru următorii 4 ani. Spre deosebire de vechea strategie în care în fiecare an ne pregăteam pentru anul următor și mai hotăram câte tichete o să acordăm, ce valoare vor avea, eu cred că ne aflăm în fața unui orizont de timp care să pretindă strategie pe termen lung. Ministerul Mediului împreună cu Administrația Fondului pentru Mediu va propune în acest an o strategie la Rabla și la Rabla Plus pentru următorii 4 ani înțelegând direcția în care se mișcă Uniunea Europeană", a adăugat ministrul Mediului.

Potrivit lui Ionut Vasile vicepreședinte AFM, anul acesta, până pe 25 octombrie au fost aprobate și finanțate 1138 de aututrisme electrice și hibride, dintre care 940 de mașini electrice și 198 de mașini plug in hibrid.

Citeste si:
Mai multe dosare, aprobate în programele ''Rabla'' şi ''Rabla Plus"
Administraţia Fondului pentru...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri