Noul model Dacia cu 7 locuri ar putea fi fabricat la Mioveni

Dacia pregătește un SUV cu 7 locuri, pe care îl va dezvălui publicului la jumătatea anului 2021. Modelul va intra în producție în octombrie 2021 la uzina de la Mioveni, scrie largus.fr.

Francezii mai spun că acesta va fi primul hibrid al brandului Dacia. Având o lungime de aproximativ 4,50 m, acest vehicul va fi dezvoltat pe noua platformă CMF-B a noului Sandero într-o versiune extinsă (ampatament și consolă spate).

Noul model va include multe caracteristici noi în ceea ce privește confortul și echipamentele de siguranță (frânare automată de urgență, asistență la pornirea din rampă, frână de parcare electrică etc.).

Motorizările noului model ar trebui să fie 1.0 TCe (100 și 120 CP) și 1.3 TCe (140 și 160 CP), acesta din urmă beneficiind probabil de o hibridizare ușoară de 12V. Pe lista de motorizări ar putea fi și propulsorul de 1.0 TCe GPL.

Pe de altă parte, nu va exista un propulsor pe motorină, ci o versiune hibridă 1.6 E-Tech care nu poate fi reîncărcată la priză, de 140 CP, deja cunoscută pe Renault Clio.

Citeste si:
Dacia anunță prețurile pentru noile modele Logan și Sandero
Dacia anunță prețurile pentru...

Sursa foto: otomobil/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri