Arval Romania, unul dintre cei mai mari jucători pe piața locală de leasing, vrea să aducă în flotă, în 2021, toate categoriile de vehiculele comerciale electrice și hibride, disponibile la dealerii auto din România.

"În 2021, vom putea include în procesul de ofertare vehicule comerciale electrice și hibride. Clienții noștri au conștientizat deja că vehiculele electrice sau hibride vor deveni în scurt timp “mainstream”, normalitate. În ultima perioadă vedem inițiative private foarte îndrăznețe atât în sfera infrastructurii publice de încărcare cât și în oferta de vehicule cu propulsie electrică sau hibridă din ce în ce mai bogată a importatorilor, fenomenul de adopție rămâne unul destul de timid în rândul flotelor. Aceasta se datorează faptului că politicile de flotă ale marilor companii au fost deja supuse unor presiuni mari în ultimii ani, în special după adoptarea normelor de măsurare a emisiilor prin teste în condiții reale de trafic", a declarat Dan Boiangiu, directorul general al Arval Romania.

Alinierea la noile norme și la noile condiții de piață datorate schimbărilor, inclusiv de TCO, au necesitat reevaluări ale politicilor globale și locale. De aceea, Arval a adoptat metodologia de consultanță SMaRT (Sustainable Mobility and Responsibility Targets) pentru a ajuta clienții în procesul gestiunii tranziției către vehicule electrice și hibride.

Arval SMaRT ajută o companie să își definească propria strategie de mobilitate sustenabila, în 5 pași:

  1. Definirea mobilității viitoare și a ambițiilor specifice, ținând cont de nivelul de maturitate al piețelor și de profilul flotei.
  2. Evaluarea performanțelor de mediu ale flotei existente în vederea identificării strategiei de înlocuire;
  3. Identificarea celor mai bune alternative în raport cu fiecare profil de utilizare, pe baza unui algoritm propriu al Arval care combină criteriile de mediu cu cele economice (TCO). Acest algoritm identifică cele mai bune calculații pentru fiecare vehicul, în raport cu tipul de utilizator și stilul sau de conducere, tipul de trasee pe care le efectuează, kilometrajul mediu, disponibilitatea retelelelor de încărcare pe trasee și la punctele de interes, etc.
  4. Identificarea alternativelor de mobilitate și a gradului posibil de adopție
  5. Măsurarea progresului față de ambițiile inițiale și implementarea unor planuri de tranziție.

2020 - îmbunătățirea gamei în special pe partea de electrificare

"Observăm o creștere considerabilă, la nivelul pieței, pentru mobilitate “verde” – respectiv mașini și flote hibride și electrice. Dacă în 2018 de exemplu cererea de flotă “verde” atingea rareori cifra zecilor, în anul 2020 a depășit cu ușurință cea a sutelor. Desigur, din cauza limitărilor care încă persistă la nivelul infrastructurii naționale dar și ale celor prezente în programul de asistență / Eco voucher – Rabla Plus oferit de statul român (limitare atribuită per companie de leasing operațional și nu per client), modelele full electrice încă suferă la capitolul unei cereri constante. Modelele hibride însă încep să capete din ce în ce mai mult teren", a adăugat Dan Boiangiu.

În 2019, compania a implementat serviciul Arval Active Link, care permite clienților să măsoare comportamentul șoferilor pentru a decide în ce mod și cu ajutorul cărui tip de vehicul /energie alternativă pot fi optimizate costurile de operare a flotei. Această abordare a fost implementată în toate verticalele companiei, de la strategia comercială și până la activitățile operaționale, urmând să continuăm această direcție și pentru 2021.

BMW i3, Renault Zoe, Volkswagen e-Golf, Nissan Leaf, VW e-Up! sunt printre modelele electrice din flota Arval Romania.

Mașinile care termină perioada de leasing (de până la 57 de luni) sunt puse la vânzare pe platforma globală Motortrade.

Arval Romania a depășit în 2019 pragul de 10.000 de mașini în leasing operațional. Sucursala din România a trecut de pragul de 5.000 de mașini în leasing operațional în anul 2013, la 7 ani de la înființare.

Fondată în 1989 și deținută în totalitate de BNP Paribas, compania Arval este specializată în leasing operațional full service pentru vehicule. Arval le oferă clienților săi – corporații mari internaționale și IMM-uri – soluții personalizate ce optimizează mobilitatea pentru angajații acestora și externalizeaza riscurile asociate cu administrarea unei flote.

Sursa foto: Suvorov_Alex / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri