Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a transmis într-o postare pe Facebook că a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași.

„S-a semnat contractul pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii, A8 - sectorul principal între Târgu Neamț - Iași - Ungheni. La semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos și Lețcani.

Ministrul spune că Moldova a așteptat suficient ca să aibă drumuri moderne și plănuiește să lupte pentru aceste proiecte să aibă finanțare prin PNRR.

„Pentru mine atât A8, cât și A7 sunt priorități și facem toate eforturile împreună cu echipa din minister și CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede”, mai scrie pe Facebook.

De asemenea, CNAIR a semnat contractul pentru reabilitarea podului de la Fetești peste brațul Borcea al Dunării, parte din A2. Proiectul, care valorează 67,7 milioane de lei prin finanțare europeană, este unul complex - acest pod nu a mai beneficiat de o reparație capitală de 4 decenii.

Retail jobs

Astfel, lucrările sunt complexe și presupun, printre altele:

  • înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și pe trotuare,
  • înlocuirea parapetului pietonal și directional,
  • înlocuirea rosturilor de dilatație,
  • refacerea protecției anticorozive la structura metalică,
  • consolidări structurale cu grinzi.

La fel ca în cazul reabilitării podului de la Cernavodă, pentru care contractul s-a semnat în februarie și unde se lucrează deja foarte bine, am cerut firmei care a câștigat licitația să execute lucrările în așa fel încât să se evite restricțiile de circulație în perioada sezonului estival. Sursa foto: Facebook/Cătălin Drulă

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri