CEO-ul Tesla, Elon Musk, a vizitat Marea Britanie provocând noi zvonuri despre o a doua fabrică în Europa, scrie autoweek.com.

Oficiul pentru Investiții din Marea Britanie a solicitat autorităților locale din West Midlands să pregătească oferte pentru un teren pentru o nouă fabrică, la scurt timp după plecarea lui Musk.

Teesside, la aproximativ 25 de mile nord de Londra, a fost finalist pentru Tesla Gigafactory ultima dată, uzina care a ajuns să fie construită lângă Berlin, dar Marea Britanie ar putea fi din nou în vizorul Tesla pentru încă o fabrică în Europa.

Cititi si Musk anunță noi modificări pentru Tesla Cybertruck

Cu toate acestea, cu două fabrici deja în construcție, una în Texas și una în Germania, nu este clar dacă o nouă fabrică în Marea Britanie ar fi ideală având în vedere costurile forței de muncă în Marea Britanie și costurile de transport spre continentul european.

Elon Musk a declanșat, de asemenea, zvonuri despre o viitoare fabrică Tesla un pic mai la est în Rusia.

Cititi si Tesla are peste 1 milion de rezervări pentru Cybertruck

„Cred că suntem aproape de a stabili prezența Tesla în Rusia și ar fi minunat. În timp, vom căuta să avem fabrici în alte părți ale lumii, iar Rusia are potențial”, a spus Musk unui grup mare de studenți într-o conferință video.

Există întrebarea dacă construirea mai multor mașini în mai multe locuri ar crește rentabilitatea pe termen scurt.

Cititi si Tesla Model Y va fi disponibil în România anul viitor

Singurul vehicul nou al companiei este Cybertruck, a cărui producție este probabil așteptată să înceapă la sfârșitul anului 2021 sau la începutul anului viitor - un model care se așteaptă să fie destinat în mare măsură cumpărătorilor din SUA, mai degrabă decât celor chinezi sau europeni.

Sursa foto: Bubble_Tea Stock / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri