Grupul chinez Great Wall Motor va lansa anul viitor un automobil electric compact şi un SUV plug-in hibrid în Europa, pe fondul creşterii numărului de producători auto din China care îşi încearcă norocul pe continent cu vehicule cu emisii scăzute sau zero.

Compania a informat la Salonul Auto de la Munchen că la finalul anului va lua comenzi de la clienţii germani pentru SUV-ul Coffee 01, care are o autonomie de 150 de kilometri, iar livrările, comercializate sub brandul WEY brand al Great Wall, vor începe în primul semestru din 2022, scrie Agerpres.

Salonul Auto de la Munchen este primul eveniment global al industriei auto de la debutul pandemiei.

În curând grupul chinez va anunţa că modelul său va fi disponibil şi pe alte pieţe europene şi în 2022 va inaugura la Munchen primul său "centru de experimentare a brandului" din Europa.

În mai, producătorul chinez de vehicule electrice Nio Inc anunţase că va lansa în Norvegia primul său magazin în afara ţării. Ţara nordică este lider mondial în domeniul utilizării automobilelor electrice.

Rivalele Xpeng Inc şi BYD vând deja automobile electrice în Europa.

Sursa foto: supergenijalac / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri