Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor un nou concept de expunere auto în curtea exterioară a galeriei ce poate fi admirat permanent chiar din șoseaua principală (DN1). În cadrul noului stand va fi integrat, periodic, câte un exemplar auto din colecție, accesul publicului fiind gratuit.

Noua zonă de expunere Țiriac Collection reprezintă o oportunitate inedită pentru pasionații domeniului auto de a admira unități excepționale, bucurandu-se de vizibilitatea tuturor detaliilor și unghiurilor exterioare ale autovehiculului prezentat. Astfel, periodic, va fi expus câte un exemplar deosebit din galeria Țiriac Collection, automobilele urmând să fie selectate în funcție de importanța istorică și povestea acestora.

Lansăm acest proiect din curtea exterioară a galeriei cu spectaculosul Auburn 852 Speedster Boattail fabricat în anul 1936, un exemplar reprezentativ pentru vremea sa. Speedster aducea prin designul sau o noutate în lumea auto și anume o parte posterioară fluidă care evocă spatele unei ambarcațiuni (Boat tail).

Vehiculul putea fi comandat cu o versiune supraalimentată de 150 CP a motorului cu 8 cilindri ce propulsa mașina la o viteză de top de circa 160 km/h. Exemplarul prezentat este o replică din anul 1970 a versiunii Auburn 852 Speedster Supercharged din 1936, ultimul an de producție al modelului original. Este construit pe o platformă Ford și dispune de un motor V8 de origine Ford.

În paralel, galeria Țiriac Collection își va derula programul normal de funcționare, fiind deschisă publicului de vineri până duminică, în intervalul orar 10.00-19.00. Astfel, persoanele interesate să continue intruziunea în lumea și istoria auto, au posibilitatea de a vizita galeria interioară în baza biletului de acces, vizionând alte peste 170 de modele definitorii pentru industria auto, de la momentele sale incipiente și până în prezent, inclusiv unități care au aparținut unor mari personalități, ediții din serii limitate sau mașini super-performante, evidențiind cele mai recente tendințe în materie de tehnologie auto.

Țiriac Collection este prima galerie auto personală din România deschisă publicului, care reunește modele auto și moto emblematice, atât clasice, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

Galeria dispune de o aplicație proprie pentru smartphone, Țiriac Collection Mobile App, accesibilă în sistemele de operare Android și iOS.

Sursa foto: Țiriac Collection

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri