Vânzările mondiale ale Renault Group se ridică în primul trimestru al anului 2022 la 552.000 de vehicule. Iar cifra de afaceri a Renault Group se ridică la 9,7 miliarde de euro în primul trimestru, în scădere cu 2,7 % (-0,7 % la curs de schimb şi perimetru constante).

În principalele cinci pieţe europene (Franţa, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie), vânzările către persoane fizice reprezintă 69 % din total, faţă de 54 % în primul trimestru din 2021.

Marca Renault continuă și pe piaţa vehiculelor electrificate cu gama E-TECH care reprezintă 36 % din vânzările de vehicule de persoane, în creștere cu 13 puncte procentuale faţă de primul trimestru 2021, pe o piaţă în care vehiculele electrificate reprezintă 29 % din total (+8 puncte procentuale faţă de perioada similară din 2021).

Gama de hibride (HEV şi PHEV), alcătuită din Renault Clio, Renault Captur, Renault Arkana şi Renault Megane, înregistrează o creștere a vânzărilor de 40 % faţă de primul trimestru al anului trecut. Astfel, Renault îşi confirmă poziționarea ca actor de referință al mobilității electrice şi hibride.

Cele mai vândute modele Dacia

Noul Sandero continuă să fie cel mai vândut model către persoane fizice din Europa şi de Duster care a depășit 2 milioane de unităţi vândute de la lansare. Dacia Spring a fost vândută în peste 9.000 de unităţi în Europa în primul trimestru şi se află pe locul al doilea în clasamentul celor mai vândute vehicule electrice din Franţa.

Activitatea Alpine este concentrată în acest început de an asupra lansării noii game dezvoltate pe baza modelului A110. Vânzările mărcii au crescut cu 67% faţă de perioada similară a anului trecut.

Vezi și: Moment aniversar pentru Dacia. Zece milioane de mașini produse în 54 de ani (wall-street.ro)

Portofoliul de comenzi al Renault Group în Europa, aflat deja la un nivel record la sfârşitul anului 2021, continuă să crească şi a ajuns la echivalentul a 3,9 luni de vânzări la 31 martie 2022. Modelul Spring înregistrează 20.500 de comenzi în primul trimestru, iar Jogger se anunţă deja ca un nou succes al mărcii Dacia cu un carnet de comenzi consistent (36.500 de comenzi înregistrate în 4 luni, cu un mix de 70 % pentru versiunile superioare).

Megane E-TECH Electric afişează deja peste 10.000 de comenzi în două luni, din care 70 % pe versiunile superioare. Primele livrări ale modelului Megane E-TECH Electric vor avea loc în luna mai, în Franţa, şi în iunie pe principalele pieţe europene.

În trimestrul I 2022, cifra de afaceri a Renault Group se ridică la 9,7 miliarde de euro, în scădere cu 2,7 % faţă de perioada similară a anului trecut. Calculată la curs de schimb şi perimetru constant, scăderea este de 0,7 %.

Cifra de afaceri a AVTOVAZ şi a Renault Rusia este de 0,9 miliarde de euro, în scădere cu 15,7 % faţă de perioada similară a anului trecut, activitatea fiind puternic impactată începând din 24 februarie, de conflictul din Ucraina. Contribuţia AVTOVAZ se ridică la 527 milioane de euro, în scădere cu 23,1 %. Cifra de afaceri a Renault Rusia se ridică la 367 milioane de euro, în scădere cu doar 2,1 % ca urmare a operațiunilor de eliminare a stocurilor şi a creşterii prețurilor.

Exceptând activitățile AVTOVAZ şi Renault Rusia, cifra de afaceri a Renault Group se ridică la 8,9 miliarde de euro, în scădere cu 1,1 % iar cifra de afaceri a activității Automobile se ridică la 8,1 miliarde euro, în scădere cu 1,0 %. Această evoluție este rezultatul următoarelor elemente:

La 31 martie 2022, stocul total (incluzând cel al reţelei de dealeri independenți) se cifra la 336.000 vehicule (echivalentul a 63 de zile de vânzări), faţă de 487.000 de vehicule la sfârşitul lunii martie 2021 şi se situa la nivel constant faţă de cel înregistrat la 31 decembrie 2021.

Prezent în peste 130 de țări și având peste 170.000 de salariați, Grupul a vândut 2,9 milioane de vehicule în 2020. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri