Constructorul auto francez Peugeot lansează oficial noul 408, un crossover-coupe, care se va bate în vârful segmentului C european. Imediat după lansare, modelul va primi și o versiune pur electrică. Pe piață, mașina va ajunge la începutul anului viitor.

Noul Peugeot 408 are o lungimea de 4.690 milimetri, iar ampatamentul de 2.787 milimetri, fiind identic cu cel al „fratelui” Citroen C5 X. La capitolul înălțime, mașina se ridică până la 1,48 metri.

Cu scaunele în poziție normală, portbagajul lui 408 are o capacitate de 536 de litri. Dacă rabatezi bancheta obții un volum de 1.611 litri.

Design exterior care îmbină avantajele caroseriei SUV, cu sportivitatea unui coupe. Foto/Peugeot

Designul exterior respectă actualul limbaj de design al mărcii franceze. Avem faruri Matrix LED înguste, grilă frontală în culoarea caroseriei, jante cu diametrul de până la 20 de inci și protecții din plastic pentru caroserie și pasajele roților.

Paleta de culori exterioare include 6 nuanțe: Albastru Obsession, Gri Titanium, Gri Artense, Roșu Elixir, Alb Pearl și Negru Perla Nera.

Interiorul este și el specific celor de la Peugeot. Se evidențiază deja celebrul i-Cockpit cu volanul de dimensiuni reduse și turtit, instrumentarul de bord complet digital (10 inch) și ecranul de 10 inch al sistemului multimedia.

Planșă de bord avangardistă, cu dotări de ultimă oră. Foto/Peugeot

Clienții vor putea bifa dotări precum scaune cu funcție de masaj, tapițerie din piele Nappa, plafon panoramic, sistem audio Focal cu o putere de 690 W, dar și o listă lungă de sisteme de asistență. Pachetul Drive Assist 2.0 va fi disponibil ulterior.

Fără diesel și cu variantă electrică

La debut, noul Peugeot 408 va fi disponibil cu o motorizare clasică, pe benzină, dar și două versiuni plug-in hybrid.

Intrarea în gamă se face, așadar, cu propulsorul de 1.2 litri PureTech, cu 130 de cai putere, livrați punții față prin intermediul unei transmisii automate cu 8 rapoarte.

Grila radiatorului este de mari dimensiuni, fiind elementul principal al părții frontale. Foto/Peugeot

Cele două versiuni plug-in hybrid integrează un motor de 1.6 litri PureTech, o unitate electrică și o baterie de 12.4 kWh. Acestea oferă 180 de cai putere sau 225 de cai putere. Transmisia automată cu 8 rapoarte este prezentă și aici. La fel și cele 2 roți motrice.

Linia caroseriei combină designul unui SUV cu cel al unei mașini coupe. Foto/Peugeot

La o stație de 7,4 kW, bateria se încarcă 100% în 1 oră și 55 de minute. Dacă folosești o priză standard, încărcarea completă durează 7 ore.

Potrivit celor de la Peugeot, 408 va fi disponibil ulterior și într-o versiune pur electrică. Noul model al francezilor va debuta pe piața din Europa la începutul anului 2023.

Sursa foto: Peugeot

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri