Compania lui Elon Musk a consemnat un nou record în ceea ce privește producția de mașini electrice și volumul de livrări în al treilea trimestru al acestui an, dar din cauza problemelor pe lanțurile de aprovizionare numărul mașinilor livrate a fost sunt previziunile analiștilor.

Astfel, Tesla a produs 365.923 de vehicule și a livrat 343.830 în al treilea trimestru al acestui an. Potrivit companiei, numărul de producție al Tesla este în creștere de la 305.407 în primul trimestru, 258.580 în trimestrul II și 237.823 în T3 al anului trecut.

În ceea ce privește livrările, este o revenire în forță în creștere, după ce în trimestrul anterior, adică în intervalul aprilie-iunie înregistrare o scădere față de primele trei luni în 2022, relatează BusinessInsider.

Recordul anterior fusese atins în primul trimestru al acestui an, când a livrat 310.048 de mașini, în timp ce în al doilea trimestru livrare 254.695 de mașini.

Rezultatul din trimestrul al treilea trimestru al acestui este cu atât mai remarcabil, dacă în comparăm cu aceeași perioadă a anului trecut, când a livrat doar 241.300 de unități. Cu toate acestea, livrările nu au ajuns la consensul estimărilor analiștilor, care indicau pragul de 360.000 de mașini.

Compania a invocat provocările logistice drept motiv pentru discrepanța dintre producție și livrări.

„În mod istoric, volumele noastre de livrări s-au înclinat spre sfârșitul fiecărui trimestru din cauza construcției regionale de loturi de mașini. Pe măsură ce volumele noastre de producție continuă să crească, devine din ce în ce mai dificil să ne asigurăm capacitatea de transport a vehiculelor și la un cost rezonabil în aceste săptămâni de vârf de logistică”, a spus Tesla într-un comunicat de presă.

Dintre vehiculele produse în cel mai recent trimestru al Tesla, 19.935 erau Model S și Model X, iar 345.988 erau Modelul 3 și Modelul Y, mai ieftine. În ceea ce privește livrările, 18.672 erau Model S și X și 325.158 Model 3 și Y.

În ultimele două trimestre, Tesla a acuzat problemele ale lanțului de aprovizionare agravate de invazia Ucrainei de către Rusia, precum și închiderea fabricii sale din Shanghai pe fondul unei creșteri a cazurilor de COVID-19 în oraș, ca factori care împiedică producția și livrarea.

Tesla își va prezenta și rezultatele financiare pentru al treilea trimestru pe data 19 octombrie.

Sursa foto: Tesla.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri