Grupul Stellantis, care include mărci precum Fiat, Peugeot și Citroen, fraternizează cu chinezii de la Leapmotor și va aduce modelele electrice ale acestei companii pe bătrânul continent, soluția găsită fiind asamblarea lor la uzina Tychy din Polonia, pentru a evita eventuale sancțiuni din partea Comisiei Europene, relatează Automotive News citând Reuters.

Primele mașini Leapmotor T03 ar putea ieși pe porțile fabricii poloneze a Stellantis chiar din luna iunie, automobilul de oraș fiind montat din kituri SKD (semi knocked-down) care vin cu anumite subansamble deja pregătite. Ca parte a unui joint venture lansat anul trecut, chinezii au fost de acord ca mașinile lor să fie făcute în Polonia pentru a reduce costurile.

În trecut, uzina din Tychy a fost importantă pentru Fiat și, în prezent, acolo se fac Fiat 500, Fiat 600, dar și Jeep Avenger și, în viitor, noul Alfa Romeo Milano. Modelul T03 este disponibil în Europa și în acest moment, dar este vorba de un import din China care nu ajunge decât pe anumite piețe vest-europene. Mașina are o autonomie de 280 de kilometri și, în Franța, prețul este de 20.000 de euro pentru modelul de bază.

În octombrie, Stellantis a anunțat că va achiziționa 21% din Leapmotor pentru a se folosi și de tehnologiile dezvoltate pentru trenuri de rulare electrice, dar și pentru infotainment. Tranzacția de 1,5 miliarde de euro este o premieră pentru industria europeană, deoarece Stellantis a preluat și drepturile de a construi și comercializa mașini Leapmotor pe acest continent.

De asemenea, grupul deține 51% în joint venture-ul cu Leapmotor, cele două companii luând în trecut în calcul și producerea de modele mai mari în uzina Mirafiori. Pentru început, SUV-ul compact C10 destinat pentru export va intra pe piețele din Spania, Italia, Franța și Germania, dar nu se știe și dacă va fi asamblat local. Conform discuțiilor, Stellantis ar vrea să construiască până la 150.000 de mașini Leapmotor la uzina Mirafiori, dar Carlos Tavares, CEO-ul grupului, nu ignoră nici opțiunea de a face mașini chinezești în America de Nord.

Sursa foto: Leapmotor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri