Scania Romania, reprezentanta producatorului suedez de camioane de mare tonaj, autobuze, autocare, motoare industriale si marine, estimeaza anul acesta o scadere de 85% fata de 2007 a vanzarilor de camioane in Romania, la circa 1.800 de unitati.
“Nu putem oferi nicio predictie in ceea ce priveste operatiunile noastre. Credem totusi ca piata vehiculelor noi va inregistra o scadere de 85% comparativ cu 2007”, a declarat pentru Wall-Street Tord Holmstrom, directorul general Scania Romania si Bulgaria.

In Romania, cea mai mare crestere a pietei de camioane a fost inregistrata in 2007, cand piata a crescut cu 120%, pana la 12.200 unitati, de la 5.800 masini in 2006. Anul trecut, au fost comercializate in Romania 9.064 de camioane, in scadere cu 25% fata de 2007.

Reprezentantul Scania nu vede o revenire a vanzarilor nici anul viitor. “Cred ca si anul viitor va fi unul foarte dificil pentru industria noastra. Prevad anumite semne generale de revenire a economiei in urmatoarele 3-6 luni, dar nu vad deocamdata niciun semn de imbunatatire a situatiei pe piata de camioane. Pe acest segment nu avem deocamdata niciun semn de ameliorare. Aceasta industrie are mare nevoie de initiative guvernamentale, cum ar fi o dezvoltare mai rapida a infrastructurii”, a spus Holmstrom.

Anul acesta, Scania Romania prognozeaza o scadere de 10% a serviciilor de service si after sales si o crestere a operatiunilor cu vehicule rulate.

“Anticipam atingerea nivelului de 90% din cel al anului 2008 pentru operatiunile noastre de service si after sales. Din cauza nivelului ridicat de reluare in posesie a vehiculelor de catre institutiile financiare, ne asteptam ca nivelul operatiunilor noastre cu vehicule rulate sa creasca”, a precizat Holmstrom.

Scania a lansat in octombrie in Romania noua serie R, care are un pret mai mare cu 2% fata de modelul anterior. Compania si-a propus un target de 40-50 de unitati pentru anul acesta. Perioada dintre o comanda si o livrare este de 5-6 saptamani.

“Noua serie R are un pret, cu o crestere de doar 2% comparativ cu modelul anterior. Avem deja cativa clienti foarte interesati. Fiecare model are propriul pret si fiecare optiune deasemenea. Exista aproximativ 100 de modele basic si cateva mii de optiuni disponibile”, a spus oficialul companiei.

Noua serie R are un design imbunatatit al cabinei si al fustelor laterale, care micsoreaza consumul de combustibil si imbunatateste capacitatea de racire. Printre dotari se remarca Scania Driver Support, un sistem de asistenta pentru sofer oferit gratuit, care il ajuta pe acesta sa conduca reducand consumul de combustibil.

O alta noutate este Scania Opticruise, noul sistem de schimbare a vitezelor complet automat şi cu actionare electrică hidraulica. Acest model pionier face ca schimbatul vitezelor sa se produca mult mai precis si inteligent, imbunatatindu-se conducerea in panta, economia de combustibil si confortul soferului. Capacitatea rezervorului a fost marita, iar bateria a fost mutata intr-un alt spatiu.

Reteaua Scania din Romania se compune din 9 puncte de service, dintre care 7 au si drept de vanzare (celelalte doua furnizeaza doar servicii after sales). Scania este proprietarul a doua din aceste noua puncte, unul in Bucuresti si altul in Cluj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri