O romanca devine primul director femeie la cel mai bun institut tehnic din SUA

Romanca Daniela Rus a fost numita in data de 23 mai in functia de director al Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL), laboratorul de informatica si stiinta artificiala din cadrul celui mai bun institut american - Massachusetts Institute of Technology (MIT), potrivit site-ului institutiei.

Rus ii succede lui Anant Agarwal, care a fost recent numit pe postul de presedinte al edX, o initiativa de cursuri online de la MIT impreuna cu Universitatea Harvard.

Anterior, Daniela Rus a ocupat functia director asociat al CSAIL, intre 2008 si 2011, si co-director al Centrului pentru Robotica in CSAIL din 2005.

In acelasi timp, ea conduce laboratorul de distributie robotica al institutiei. Rus este prima femeie care a devenit director la CSAIL.

Daniela Rus este un cercetator renumit in domeniul roboticii, fiind recunoscuta pentru performanta dovedita in proiecte legate de materie programabila si robotica distributica.

Rus a contribuit la dezvoltarea de roboti care pot sa gradinareasca, pot sa faca prajituri, sa taie torturi la petreceri sau sa danseze cu oameni.

Daniela lucreaza din anul 2003 in cadrul MIT, anterior fiind profesor de informatica in cadrul Colegiului Dartmouth, unde a fondat si condus doua laboratoare de robotica. Ea si-a luat doctoratul in informatica la Universitatea Cornell.

Surse foto: freedigitalphotos.net, MIT

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri