Domeniul financiar este deja de ceva ani buni unul dintre domeniile despre care se stie ca ofera salarii atractive. Acest aspect reiese si din numarul mare de tineri care se indreapta catre institutiile de invatamant specializate in acest domeniu. wall-street.ro iti prezinta job-urile financiare in care poti castiga cei mai multi bani, potrivit datelor furnizate de FinanceProfessionals.ro, primul site de joburi din Romania dedicat in exclusivitate profesionistilor din domeniul financiar.
In Romania, printre cele mai bine platite pozitii din domeniul financiar se afla cele de Chief Financial Officer, Finance Director, Investment Director, de multe ori cu responsabilitati la nivel de grup, sau cele de Partner sau Director din consultanta. Nivelul acestora se situeaza in cele mai multe cazuri peste 3.000 - 4.000 de euro net.

In intervalul 2.000 - 3.000 de euro net se regasesc pozitii precum: Business Controller, Project Manager, Investment Officer, Budgeting & Planning Manager, Tax Manager, Risk Manager, Internal Audit Manager, Chief Accountant sau Senior Financial Analyst.

"Cu cat nivelul ierarhic este mai ridicat, cu atat certificarile profesionale sunt mai importante. Se poate observa ca detinerea unei certificari profesionale internationale nu mai constituie neaparat un element de diferentiere, dar mai ales ca lipsa uneia poate deveni un dezavantaj in cariera", a declarat Radu Vacarelu, partner in cadrul FinanceProfessionals.ro.

Printre certificarile cele mai relevante pentru domeniul financiar se numara: EMBA, ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), CFA (Chartered Financial Analyst), CIMA (Chartered Institute of Management Accountants), CISI (Chartered Institute for Securities and Investment).

De asemenea, exista o serie de certificari profesionale specializate, care pot constitui un avantaj important pentru candidati: CIA (Certified Internal Auditor), CGAP (Certified Government Auditing Professional), CFSA (Certified Financial Services Auditor), CISA (Certified Information Systems Auditor), CFA (Certified Fraud Examiner), se mai arata in datele FinanceProfessionals.ro.

Platforma specializata in promovarea joburilor din domeniul financiar si-a inceput activitatea in luna iunie 2012. Site-ul colaboreaza deja cu numeroase organizatii de top, ce includ importante firme de audit si consultanta, banci, companii multinationale, dar si afaceri antreprenoriale mici si mijlocii. De asemenea, site-ul furnizeaza si pachete de servicii personalizate firmelor de recrutare si executive search.


Citeste si articolul Doi tineri din Bucuresti vor 40.000 de euro din primul site de recrutare dedicat exclusiv domeniului financiar


Sursa foto: freedigitalphotos.net


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri