La locul de munca exista o singura constanta, iar aceea este schimbarea. Inlocuirea oamenilor are loc la orice nivel, insa atunci cand este vorba de seful tau poti simti o oarecare teama de schimbare. Iata cu trebuie sa actionezi in aceasta situatie.

Fii primitor. Daca persoana numita in functie este noua in compania sau recent promovata, poate chiar din grupul tau de colegi, trateaz-o asa cum ai vrea si tu sa fii tratat. Gandeste-te ca si ei trec printr-o schimbare, asa ca trebuie sa te pui si in locul lor si sa ajuti la rezolvarea cu succes la lucrurilor, scrie Business Insider.

Fii deschis. Este foarte posibil ca ei sa faca lucrurile diferit decat esti tu obisnuit, insa cineva a decis ca departamentul are nevoie de acesti oameni. Nu le critica sau judeca stilul de conducere imediar. Da-le o sansa si poate chiar iti vor placea schimbarile.

Nu te lansa in a face comparatii. Noul tau sef nu mai este cel cu care erai obisnuit. Daca pierzi timpul facand comparatii care oricum nu iti for facilita tranzitia. In plus, aceasta atitudine denota imaturitate care cu timpul nu va fi tolerata.

Nu renunta. O schimbare manageriala poate iti poate induce o stare de teama, dar incearca sa iti controlezi emotiile. Chiar si o schimbare in bine te poate speria. Lasa sa treaca putin timp inainte de a lua o decizie.

Nu purta resentimente. Daca simti ca tu erai cel potrivit pentru aceasta functie si ai fost omis, nu te va ajuta cu nimic daca iti vei arata resentimentele. Mai mult, s-ar putea chiar sa ramai fara loc de munca. Alegerea a fost facut, iar atitudinea ta nu va schimba cu nimic acest lucru.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri