Sansa de angajare la Renault Romania: 90 de studenti si masteranzi au facut practica in companie si au beneficiat de o bursa lunara

90 de studenti si masteranzi din toata tara au facut practica la Renault Romania timp de trei luni, intre aprilie si iunie 2014, iar alti 22 continua si in afara acestei perioade.

Stagiile de practica fac parte din programul Drive Your Future. Ei au putut face cunostinta cu principalele activitati ale Renault Romania pe platforma industriala de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica si Sasiuri, Directia Logistica) sau la Matrite Dacia, la centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie, la Bucuresti (proiectare) sau Titu (testari vehicule si organe mecanice), la Renault Commercial Roumanie (filiala comerciala) sau in cadrul activitatilor suport (ex: Directia de Sisteme Informatice sau Servicii Logistice), potrivit unui comunicat al companiei.

Studentii si masteranzii au beneficiat de o bursa lunara, iar la sfarsitul perioadei de stagiu unii dintre ei au fost angajati. Un astfel de exemplu este Cristian Dumitru Popescu, fost stagiar al promotiei 2014, in prezent angajat al Renault Technologie Roumanie, la Centrul Tehnic Titu. In lunile petrecute la Titu a participat la diverse teste realizate pe vehiculele din gama Dacia. Spera ca va contribui la calitatea acestora alaturi de echipa Directiei Inginerie Teste si Servicii.

Programul de internship Drive Your Future 2014 a fost lansat la sfarsitul anului 2013, cand au fost publicate temele. Pentru a accesa programul de stagiu, studentii si-au ales tema, in functie de specializarea lor, si-au depus candidatura, iar apoi au participat la un interviu de selectie. In mod traditional, acesta dureaza trei luni, insa, in functie de specificul departamentelor in care au fost integrati, o parte dintre acestia continua in 2014 si in afara acestei perioade.

In ultimii 12 ani, 1.250 de studenti au facut practica la Renault Romania, iar o treime dintre acestia au fost angajati de catre companie.

Citeste si:
INFOGRAFIC: Cum s-a schimbat piața chiriilor pe fondul pandemiei
INFOGRAFIC: Cum s-a schimbat...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri