Pe langa salariu, angajatii din companiile locale apreciaza din ce in ce mai mult celelalte categorii de beneficii pe care le primesc. In timp ce tinerii sunt atrasi de posibilitatea de a se dezvolta profesional, cei cu vechime in companii apreciaza continuitatea locului de munca, a declarat pentru wall-street.ro Judith Kis, director de resurse umane al companiei de asigurari Groupama.

"Ceea ce am observat in randul participantilor la internship-urile derulate de Groupama Asigurari, dar si in randul tinerilor nostri angajati, este apetenta lor ridicata pentru oportunitatile de dezvoltare profesionala si de cariera, in timp ce colegii experimentati apreciaza continuitatea jobului, precum si oportunitatile de a-si impartasi expertiza", a explicat Judith Kis.

Astfel, in contextul in care angajatii gasesc foarte motivante investitiile in dezvoltarea lor, oportunitatile de cariera, recompensarea performantei si recunoasterea rezultatelor, compania le asigura oportunitati de cariera in tara si peste hotare, programe de training si dezvoltare profesionala, alaturi de un bun echilibru intre viata profesionala si viata personala.

In randul angajatilor tineri, importanta flexibilitatii creste din ce in ce mai mult. De altminteri, exista numeroase studii care demonstreaza ca pentru generatia milenarilor flexibilitatea este prioritara

De asemenea, aceasta a adaugat ca dorintele angajatilor difera si in functie de gen, astfel ca femeile spre deosebire de barbati sunt interesate cu precadere de beneficiile care favorizeaza sanatatea si protectia familiei.

"In Groupama Asigurari cultivam starea de bine a colegilor nostri in primul rand prin respectul pe care il aratam, prin leadershipul orientat spre oameni si performanta, prin investitii in dezvoltarea oamenilor, prin oportunitati de cariera interna si internationala, printr-o paleta diversificata de activitati si prin diverse beneficii si stimulente. Efectele acestora se reflecta si in cresterea nivelului de angajament organizational, care este o parte integranta a strategiei companiei", a precizat Kis.

Ce beneficii ofera Groupama angajatilor

Directorul de resurse umane a mai spus ca angajatii companiei au la dispozitie pachete de beneficii, grupate pe categorii precum instrumente de lucru, pregatire profesionala, asigurari medicale, pensii facultative, tichete de masa si cadou, discounturi la produse Groupama Asigurari, instrumente de statut, dezvoltarea carierei, asigurari de viata, prime de vacanta si sarbatori, ajutoare si indemnizatii, discounturi din partea furnizorilor si partenerilor.

Groupama Asigurari are in prezent 1.550 de angajati.

Judith Kis a mai aratat ca beneficiile joaca un rol important in loializarea angajatilor, dar nu intotdeauna unul decisiv, iar oamenii sunt adesea atrasi de o relatie buna cu managerul direct sau datorita brandului.

Societatea de asigurari franceza Groupama a intrat pe piata din Romania, in anul 2008, cand a platit suma de 350 milioane de euro pentru a prelua controlul asiguratorului roman Asiban.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri