Locul un CIO este in boardul companiei, pentru ca este omul care intelege tehnologia si poate insoti managementul in procesul de schimbare. Iar una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta este securitatea.

In era Internet of Things dispozitivele conectate ajung in viata oamenilor dar si in activitatea companiilor, care aduc cu sine noi vectori de atac al organizatiilor. Si de cele mai multe ori utilizatorii privati sunt mai bine echipati decat companiile

„Multi dintre voi credeti ca daca aveti dispozitivele acasa nu sunteti tinta nimanui. Dar hackerii pot ajunge la companiile voastre prin voi. De exemplu, daca aveti o bratara inteligenta pe care o incarcati si la calculatorul de acasa si la cel de la serviciu”, a spus Catalin Cosoi, chief Security Strategist la Bitdefender.

Citeste si:

Catalin Cosoi a adaugat ca una dintre problemele existente la nivel global este faptul ca hackerii se muta de pe un continent pe altul, iar autoritatile se misca prea greu. Prea putini dintre ei sunt prinsi si pedepsiti, ceea ce ii incurajeaza: Am putea macar sa le strecuram frica.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock