Ovidiu Irimies se alatura echipei Oscar Downstream, in calitate de director general al companiei, incepand cu luna iulie 2016.

Avand o experienta considerabila in industria de petrol si gaze acumulata din 1999 pana in prezent prin prisma rolurilor de management in vanzari, aprovizionare si logistica in companii ca Shell Romania, MOL Romania si MOL Group, noul CEO al Oscar Downstream a coordonat de-a lungul anilor mai multe proiecte strategice de integrare si extindere a operatiunilor comerciale si logistice atat in Romania cat si in tari din CEE. Cunostintele avansate despre industria titeiului si gazelor din perspective operationale si strategice sunt sustinute de un certificat de management in petrol si gaze obtinut la Thunderbird School of Global Management si o diploma in management financiar al ACCA Glasgow. Nascut in anul 1972 in Cluj Napoca, Ovidiu Irimies este licentiat in electronica la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.

Noul director general preia conducerea Oscar Downstream intr-un moment aniversar, compania sarbatorind pe 15 iunie 2016, 15 ani de activitate. Acesta va avea un rol foarte bine determinat, acela de a pune in practica strategia de dezvoltare a firmei pe termen mediu si lung, ca urmare a investitiilor recente in infrastructura logistica.

„Provocarea principala a acestui rol consta in implementarea proiectelor strategice concomitent cu finisarea unei culturi organizationale care sa rezide in ansamblul valorilor, asteptarilor si viziunii companiei, cu accent pe managementul performantei. In noua formula, guvernanta corporativa este de asemenea privita ca un element cheie cu rolul de a ajuta organizatia sa isi creasca performantele economice si competitivitatea, pe termen lung. Ovidiu este recunoscut ca avand extraordinare abilitati de management si leadership. Am toata increderea ca va reusi cu succes sa consolideze echipa Oscar Downstream si impreuna sa atingem orizonturi noi si performante notabile.” declara Alin Niculae, proprietarul afacerii.

La 15 ani de la infiintare, compania are ca segmente principale de activitate distributia clasica prin carduri de carburant Oscar Downstream in reteaua proprie de statii si distributia de carburanti printr-o retea de 1500 de statii de incinta instalate direct la client, la nivel national. Ponderea utilizatorilor finali in totalul vanzarilor a atins 70% la mijlocul anului 2016, iar cea a vanzarilor en-gros 20%. Totalul volumelor vandute in ultimii ani au crescut si isi pastreaza acest trend datorita concentrarii pe vanzarea directa catre clientul final, in timp ce vanzarile facute prin licitatii publice au scazut sub 10%. Pe fundalul acestor cresteri, cifra de afaceri a avut totusi o usoara scadere ajungand la un nivel de 390 milioane euro pe 2015 pe fondul fluctuatilor pretului carburantilor si a introducerii supra-accizei in 2014.

“Potentialul Oscar Downstream este extraordinar. Avand o baza solida consolidata in ultimii 3 ani de infrastructura logistica, compania isi asuma obiective ambitioase prin programe de dezvoltare ce urmaresc 4 directii strategice, respectiv vanzari de 800.000 t, 35 mil Euro EBITDA, diversificare in retail si extindere regionala. Penetrarea segmentului de retail, punand accent pe comportamentul de cumparare al consumatorului final asa cum suntem obisnuiti sa o facem din B2B, este un moment mult asteptat atat de catre noi cat si de catre clienti pentru care suntem deja pregatiti din punct de vedere logistic. Ne propunem sa atingem si pe acest segment o cota de piata semnificativa in urmatorii 5 ani atat prin dezvoltari greenfield, cat si prin preluarea de statii white si, de ce nu, a unei retele existente.

Relatia cu angajatii, responsabilizarea acestora fata de companie, crearea unui mediu de lucru placut si motivational, identificarea potentialului si evolutia profesionala, sunt de asemenea elemente pe care le consider esentiale pentru succesul afacerii. Pornesc la drum cu increderea ca impreuna vom reusi sa atingem urmatorul nivel de dezvoltare si sa ne indeplinim obiectivele strategice asumate. Imi doresc ca alaturi de mine echipa Oscar sa ajunga sa fie recunoscuta ca fiind cea mai performanta din industrie. Ne vom evalua atat prin rezultatele operationale cat si prin masura in care promovam si atragem talent atat din cadrul organizatiei cat si din exteriorul acesteia. “ declara noul CEO Oscar Downstream la inceput de mandat.

Despre Oscar Downstream
Infiintata in anul 2001, Oscar Downstream este o companie romaneasca ce pune la dispozitia clientilor cei 15 ani de experienta pe piata romaneasca.
Portofoliul Oscar Downstream include in acest moment furnizarea de motorina prin utilizarea unor canale de distributie variate: livrari en-gross, statii de incinta, carduri de carburant Oscar Downstream, completate de servicii integrate personalizate pe specificul fiecarei industrii si fiecarui client in parte. Portofoliul de produse este completat de benzina, bitum si lubrifianti.
Astazi compania are peste 4.000 de colaboratori la nivel national pe toate liniile de business si se pozitioneaza ca un partener de incredere al companiilor ce activeaza in transporturi, logistica, dar si in constructii, agricultura sau alte domenii.

Despre reteaua de statii Oscar Dowsntream – DIESELpoint Access
Alimentarile pe baza de card in reteaua de statii Oscar Downstream - DIESELpoint Access se adreseaza in special transportatorilor care tranziteaza principalele rute comerciale. Reteaua a fost construita si se dezvolta in mod special pentru a acoperi nevoile acestora, punand accent pe nevoia soferului profesionist, atat a celor nationali, cat si a celor internationali care pot gasi pe rutele de transport puncte de alimentare bine pozitionate la un pret competitiv pentru derularea in conditii optime a activitatii. Parteneriatele dezvoltate, extind accesul in reteaua Oscar Downstream si pentru posesorii de carduri DKV si Eurowag.

Despre statiile de incinta DIESELpoint
Serviciul de alimentare prin statii de incinta (DIESELpoint) se preteaza oricarui domeniu de activitate ce presupune ca traseele mijloacelor de transport sa aiba punct de plecare/sosire sau sa tranziteze zona unde este amplasata statia. Este un serviciu integrat ce include: alimentare cu motorina prin intermediul statiilor de incinta oferite in comodat pe perioada contractului, cu instalare, suport tehnic si mentenanta incluse; aprovizionare prin intermediul flotei Oscar Downstream, din cele 9 depozite raspandite la nivel national; sistem de gestiune a statiilor de incinta disponibil pentru client si consultanta in alegerea celei mai potrivite solutii pentru afacerea clientului, dar si pentru optimizarea consumului.
www.oscars.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri