Daiana Stoicescu si-a dorit sa devina cadru didactic si a absolvit Liceul Pedagogic. La 19 ani era invatatoare si urma facultatea de Jurnalism si Comunicare, insa dupa cativa ani a luat contact cu coachingul si si-a dat seama ca asta isi doreste sa faca. In prezent, este coach pentru manageri si a ajuns sa castige intr-o singura sedinta mai mult decat ar castiga intr-o luna intreaga ca invatatoare, aratandu-le clientilor sai ca "ïntotdeauna exista o a doua optiune".

"Am pornit ca invatatoare, am terminat Liceul Pedagogic si mi-am dorit sa predau si eu la o generatie de elevi. A fost o perioada foarte draguta, de patru ani, in care am invatat multe de la elevi. Acesta a fost primul meu job, aveam 19 ani, abia absolvisem liceul, iar dimineata mergeam la liceu si dupa-amiaza la facultate. De atunci mi-am dat seama cat de importante sunt abilitatile de a asculta, de a sti cand sa intervii, de a comunica eficient, arta parteneriatului (elemente cheie in coaching - n.red)", a declarat pentru wall-street.ro coach-ul Daiana Stoicescu.

Ea a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si a lucrat cativa ani ca PR pentru compania Volkswagen. In acest timp a aflat despre coaching, instrument despre care considera ca este "arta parteneriatului, in sensul in care coach-ul si clientul sunt prezenti intr-o conversatie si impreuna cream spatiul, care sa orienteze clientul carte un obiectiv specific si catre o actiune. Iar clientul singur sa ajunga la un obiectiv si sa si-l atinga, coach-ul fiind doar ghid neinvaziv".

Dupa ce a ascultat discursul impresionant al unui expert in acest domeniu si a fost client al un coach, si-a dat seama ca asta iti doreste sa faca si a inceput sa investeasca in pregatire.

Mii de euro pentru specializarea in domeniul coachingului

Atrasa din ce in ce mai tare de coaching, Daiana Stoicescu a citit tot ce i-a cazut in mana despre acest domeniu si a participat la un numar mare de cursuri de profil, in care a investit mii de euro.

De asemenea, ea a urmat in SUA cursuri de coaching la The Center for Executive Coaching si este certificata in nivelul al doilea in coaching (Professional Certified Coach) de catre Federatia Internationala de Coaching.

Primii clienti in calitate de coach au fost din randul prietenilor, care au recomandat-o mai departe si asa au aparut primii bani. In prezent, ea lucreaza cu oameni din middle si top managementul companiilor.

"Banii din coaching vin cand tu esti aliniat cu tine si cand stii ce vrei. Primii bani au venit cand mi-am propus sa ii castig. De patru ani fac doar asta, ma intretin din coaching si este foarte placut. Pentru mine a fost initiat pasiune, apoi a venit ca profesie,", a explicat Stoicescu.

O sedinta de coaching cu Daiana, care poate dura cel mult o ora si jumatate, costa intre 250 si 450 de euro. Ea sustine maximum 10 sedinte de acest gen pe saptamana.

"Pretul il stabileste clientul, pentru ca acest proces de coaching este pentru client, si ca el sa fie responsabil, trebuie sa fie implicat, iar banii sunt singurul lucru care poate sa ii responsabilizeze. Aceasta suma il face pe client sa se implice, sa isi asume rezultatul si sa nu astepte solutii de la coach. Poate sa coste si 1.500 de euro o ora, daca aceasta este suma care il motiveaza si il tine pe client in proces si il face responsabil, incat sa atinga cat mai repede rezultatul dorit", a precizat Daiana Stoicescu.

Tot pentru implicarea clientilor, Daiana Stoicescu accepta clienti doar care platesc si ei parte din sedintele de coaching, alaturi de companie.

Lucreaza doar cu manageri care au performante in business

"Coachingul este un beneficiu pentru cei care deja au succes si vor sa devina din ce in ce mai buni. Eu nu intru in proiecte sa repar o echipa, lucrez cu oameni si echipe de succes", a mai spus Stoicescu.

Intre provocarile cu care se confrunta managerii atunci cand apeleaza la coaching se numara, in multe cazuri, blocajele in comunicarea cu echipa, gestionarea timpului sau cresterea afacerilor.

Pe langa sedintele de coaching individual sau de echipa, Daiana Stoicescu se implica si in formare de specialisti in coach si face si mentorat pentru cei care sunt la inceput de drum in profesia de coach.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri