Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori din Romania, va creste salariul minim pentru lucratorii comerciali din magazine, ajungand astfel la suma de 2000 lei brut, incluzand tichete de masa.

In functie de vechime, salariul unui lucrator comercial poate ajunge chiar si pana la suma de 3.800 lei brut, aceasta cuprinzand sporuri si tichete de masa.

Potrivit datelor proprii, cresterile salariale au loc periodic in companie, ultima fiind implementata in luna mai 2016. Noua majorare va avea loc efectiv de la 1 martie 2017.

O zi de concediu in plus

De asemenea, Kaufland Romania anunta si cresterea perioadei minime de concediu de odihna anual, de la 21 la 22 lucratoare, acordand astfel angajatilor sai o zi de concediu in plus.

Kaufland ofera zile suplimentare de concediu de odihna in functie de vechimea in companie, ajungand pana la 25 de zile pe an, cu 4 zile mai mult decat prevede legislatia Romaniei. Pe langa acestea, compania recompenseaza implicarea angajatilor sai in cauze sociale si acorda cate 2 zile libere platite pe an pentru actiuni de voluntariat.

“Credem ca un mediu de lucru fresh te inspira si te motiveaza, asa ca ne-am dorit foarte mult sa transformam Kaufland in locul de munca propice dezvoltarii profesionale. Promovam un stil de comunicare deschis, prin care sa reducem barierele ierarhice, vorbim la per tu si incercam sa promovam cultura ideilor proactive si chiar si a greselilor. Personal, am o abordare de management in care sunt mai degraba coach, astfel incat echipa sa aiba libertatea de a lua decizii si de a si le asuma. Cultura noastra este puternic axata pe oameni si punem pret pe dezvoltarea lor in companie. Avem o responsabilitate imensa fata de echipa noastra, care vine odata cu statutul de cel mai mare angajator din Romania”, a declarat Marco Hossl, CEO Kaufland Romania.

Printre beneficiile pe care Kaufland Romania le acorda angajatilor se numara posibilitatea de a opta pentru servicii de asigurare voluntara privata de sanatate, care permit tuturor sa aiba acces la o retea nationala vasta de clinici si cabinete medicale la care angajatii pot apela oricand.

De asemenea, pe viitor programul de lucru in companie va deveni unul flexibil, Kaufland avand o politica ce promoveaza mentinerea echilibrului intre viata personala si cea profesionala.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine in 7 tari. Kaufland este prezent in Romania de 11 ani cu un numar de 110 magazine deschise si peste 15.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri