Ai avut interviuri o serie de interviuri unde lucrurile pareau sa mearga bine. Poate ca unul dintre intervievatori chiar a spus ca asteapta cu nerabdare sa lucreze cu tine si ca va lua o decizie inainte de sfarsitul saptamanii trecute.

Sau poate ca termenul a trecut de mult si nu ai auzit nici o veste de la nimeni de atunci...

Asteptarea

Asteptarea nu este niciodata usoara, iar cand astepti sa primesti o oferta de de munca, asteptarea devine mult mai greu de indurat.

Majoritatea candidatilor se asteapta sa aplice, apoi sa primeasca un telefon si imediat sa mearga la un interviu. Si sunt siguri ca vor incepe lucrul din saptamana urmatoare.

Ei bine, numai putini oameni au norocul acesta.

Ciclul recrutarii

Cu toate ca si companiile isi doresc sa scurteze acest proces, majoritatea au un ciclu de recrutare de minim 20 de zile deoarece acest timp le permite sa ia decizii cat mai corecte si sa gaseasca cele mai potrivite persoane pentru postul scos la vanzare.

In functie de pozitia deschisa – junior, middle sau top - procesul poate dura uneori chiar si 2-3 luni.

Intai, companiile vor derula screening-uri si teste de aptitudini, apoi trec prin minim doua etape de interviuri apoi trec la etapa de ofertare iar daca ceva nu a functionat in acest punct, sunt preluate alte persoane intrate deja in ciclul recrutarii.

Am pregatit mai jos un Infografic care va ajuta orice candidat sa inteleaga de ce dureaza atat de mult timp recrutarea in companiile la care au aplicat si la ce sa se astepte din acest punct de vedere.

Intelegerea acestui ciclu va ajuta orice om in cautarea unui job sa astepte cu rabdare locul de munca pe care si-l doreste si mai ales sa nu ia decizii pripite care ii pot deturna parcursul profesional.

Artemisa Negrila este fondatoarea AccesisPro.ro, o companie romaneasca care ajuta candidatii sa-si prezinte punctele forte in fata angajatorilor si sa-si puna la punct pachetul de promovare profesionala: CV-ul, video CV-ul, profilul Linked In, interviul si negocierea salariala. Programele AccesisPro.ro dezvolta excelenta profesionala si ii sprijina pe cei care doresc sa exploreze noi oportunitati in cariera, sa-si gaseasca un job implinitor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Artemisa Negrila
Artemisa Negrila este Fondatoarea AccesisPro.ro, o companie romaneasca care ajuta candidatii sa-si prezinte punctele forte in fata angajatorilor si sa-si perfecteze pachetul de promovare profesionala: CV-ul, video CV-ul, profilul Linked In, interviul si negocierea salariala. Programele AccesisPro.ro dezvolta excelenta profesionala si ii sprijina pe cei care doresc sa exploreze noi oportunitati in cariera sa-si caute un job aliniat cu pasiunile si abilitatile personale.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri