In fiecare an, banca britanica HSBC comanda studiul Expat Explorer, o cercetare care se realizeaza la nivel global pe zeci de mii de respondenti din peste 160 de tari. Anul acesta, dupa ce sociologii au comparat cele 163 de tari in functie de mai multe criterii (economie, politica, cariere, viata de familie), calculele au desemnat castigatorul: Singapore. Acolo, 47% dintre respondenti au declarat ca statutul lor financar, sanatatea si bunastarea s-au imbunatatit considerabil, potrivit lifehacker.com.

Foto: Shutterstock.com

Citeste si: 70% dintre romani ar renunta oricand la job pentru o oferta mai buna

Echilibru intre viata...
Citeste si: Ce tari le ofera expatilor un mediu de lucru echilibrat

Daca vrei sa castigi un salariu mai mare, cea mai buna alegere pe care o poti face este sa te muti in Elvetia. Strainii care s-au mutat in "tara cantoanelor" cu munca au inregistrat o crestere medie anuala a veniturilor de circa 54.000 de euro, ceea ce inseamna ca salariul lor mediu a crescut, in medie, la peste 176.000 de euro/an.

Foto: Shutterstock.com

Potrivit studiului Expat Explorer, cele mai bune tari in care emigrantii pot gasi usor un job sunt: Singapore (1), Noua Zeelanda (2), Germania (3), Canada (4), Bahrain (5), Australia (6), Suedia (7), Elvetia (8), Taiwan (9), Emiratele Arabe Unite (10).

Vrei sa pleci din Romania? 5...
Citeste si: Vrei sa pleci din Romania? 5 tari din Europa in care sa emigrezi

Alegerea tarii de adoptie poate varia in functie de mai multe criterii, printre care, specificul jobului pe care il are cel care vrea sa emigreze, veniturile curente, cererea de forta de munca pentru specializarea pe care persoana respectiva o are. Totusi, daca iei in considerare sa pleci din tara, chiar si doar pentru o perioada, aceasta lista iti poate fi de folos.

Citeste si: Rata de angajare in UE, nivel record in 2017. Sectorul care creeaza cele mai multe locuri de munca

Sursa foto: Shutterstock.com