Cei aflati in cautarea unui loc de munca trebuie sa stie ca cele mai multe locuri de munca sunt disponibile anul acesta in domeniul vanzarilor, sector care a inregistrat o crestere spectaculoasa comparativ cu anul trecut in ceea ce priveste numarul de pozitii deschise. Functia cea mai cautata de catre angajatori este cea de vanzator/lucrator comercial, iar cerintele nu sunt deloc de neatins, se arata in datele site-ului de recrutare eJobs.ro.

"Domeniul cu cele mai multe joburi de pe eJobs.ro este cel al vanzarilor, care, doar in 2016, a adunat aproximativ 25.000 de posturi, cu o crestere de 80% fata de 2015. Pe locul al doilea se situeaza domeniul administrativ/logistica, cu aproximativ 12.000 de posturi oferite in 2016, iar locul al treilea este ocupat de domeniul IT Software, cu aproximativ 11.000 de posturi in 2016", au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii eJobs.ro.

Topul cu principalele domenii in care angajatorii romani au cele mai multe joburi disponibile in 2016 este completat de:

  • domeniul financiar/contabilitate cu aproximativ 10.000 de posturi;
  • domeniile alimentatie/HorReCa si constructii/instalatii cu aproximativ 9.000 de posturi;
  • domeniul transport/distributie

Potrivit datelor companiei, cresteri spectaculoase ale numarului de joburi disponibile au loc in 2016 in domeniile paza si protectie/militar (+200%), service/reparatii (+150%), prelucrarea lemnului/PVC (+140%) si in domeniul sport/wellness (+130%).

Cel mai cautat job de catre angajatori

Cea mai cautata functie in cadrul companiilor este cea de vanzator/lucrator comercial, aproximativ 11.000 de posturi fiind disponibile in prezent pe site-ul de recrutare eJobs.ro.

Sursa foto: Artwell, Shutterstock

Printre cerintele pentru aceasta pozitie se numara:

  • prezenta agreabila
  • bun comunicator
  • accepta noi provocari
  • orientat spre interesul clientului
  • spirit de echipa
  • cunostinte de operare PC
  • experienta in vanzari
  • disponibilitate la program flexibil

Cel mai dorit job de catre candidati

La polul opus, jobul pentru care si-au depus candidatura cele mai multe persoane aflate in cautarea unui job este cel de sef de magazin mobil, pozitie care a intregistrat peste 5.500 de aplicanti.

Principalele atributii pentru aceasta pozitie sunt organizarea si coordonarea activitatii din magazin, recrutarea angajatilor si organizarea lor, precum si urmarirea respectarii procedurilor de catre angajati.

Jobul a primit mii de CV-uri, in ciuda faptului salariul nu este specificat.

"Jobul a inregistrat performante pentru ca a fost promovat la nivelul intregii tari si ofera o pozitie manageriala fara a impune cerinte specifice (diplome, calificari, limbi straine, varsta), iar majoritatea cerintelor sunt subiective", au explicat reprezentantii eJobs.ro.

Infiintat in 1999, eJobs este primul portal de recrutare online lansat in Romania. Utilizat in prezent de peste 3,3 milioane de profesionisti, eJobs.ro ofera acces la locuri de munca in cadrul celor mai importante companii din tara. eJobs Group SRL face parte din trustul Ringier Romania, membru Ringier AG.

Iti recomandam sa citesti si articolul eJobs lanseaza o noua facilitate pentru companii: candidatii vor putea vedea imagini din companii

Sursa foto: Syda Productions, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri