Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta lansarea programul de internship "InternshipRO2019EU", componenta Bucuresti, dedicat exclusiv derularii activitatilor implicate de preluarea si exercitarea de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, in primul semestru al anului 2019, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE, pe parcursul derularii programului, 45 de persoane vor putea sa se implice in planificarea, organizarea si desfasurarea activitatilor de protocol din cadrul evenimentelor Presedintiei Romaniei la Consiliul UE. Participantii la acest program isi vor desfasura activitatea in MAE si vor beneficia de prevederile Legii nr. 176/2018 privind internshipul, inclusiv de dreptul de a primi o indemnizatie lunara in valoare de 3.000 de lei brut. MAE precizeaza ca nu va suporta alte cheltuieli implicate de participarea internilor la acest program.

Durata programului va fi de sase luni de la data semnarii contractului de internship. Programul de lucru al internilor va fi de maximum 40 de ore de prezenta in fiecare saptamana, iar perioada de activitate va fi considerata vechime in munca. Alegerea candidatilor va cuprinde doua etape, cea a selectiei dosarelor, respectiv proba interviului.

Pentru Programul "InternshipRO2019EU", componenta Bucuresti, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii specifice: sa fie studenti sau absolventi de studii universitare de licenta, intr-unul din urmatoarele domenii de licenta: Drept, Stiinte Administrative, Stiinte ale Comunicarii, Relatii Internationale si Studii Europene, Stiinte Politice, Sociologie, Stiinte Militare, Informatii si Ordine Publica, Administrarea Afacerilor, Economie si Afaceri Internationale, Management, Limbi Moderne, Istorie, Studii Culturale; sa cunoasca, la nivel avansat, doua sau mai multe limbi oficiale ale UE, dintre care una trebuie sa fie limba engleza.

Cetatenii interesati sa desfasoare un stagiu de internship in cadrul MAE, in contextul exercitarii Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, isi pot depune dosarul de inscriere in perioada 2-6 decembrie, urmand instructiunile prezentate pe site-ul oficial al institutiei: http://www.mae.ro/node/47579.

Informatii suplimentare pot fi solicitate, in perioada de inscriere, la telefon 0374.344.034, in fiecare zi lucratoare, in intervalul orar 11,00-15,00. Romania va asuma, in perioada 1 ianuarie-30 iunie 2019, presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri