Productivitatea este unul dintre principalele elemente care te imping catre o cariera de succes. Insa, multi dintre noi ajungem sa o neglijam in activitatea noastra de zi cu zi, multumindu-ne cu un minim de efort, indeajuns doar pentru a nu cadea in disgratia angajatorului sau pentru a mentine business-ul in viata.

Productivitatea si zona de confort nu se impaca una cu cealalta, iar acesta este un lucru pe care multi dintre cei aflati atat in postura de angajati cat si de antreprenori nu reusesc sa il inteleaga.

Cautarea scuzelor si imbratisarea diverselor influente care ii distrag de la indeletnicirile zilnice erodeaza putin cate putin sansele unei cariere de succes. Va prezentam mai jos 5 idei care va pot ajuta sa va transformati intr-o persoana mai productiva.

1. Identifica obstacolele care stau in calea productivitatii

sursa foto: cunaplus / Shutterstock.com

Ce te impiedica sa fii cat mai productiv? Obisnuinta de a-ti verifica cat mai des profilul de Facebook sau discutiile interminabile cu colegii de birou pe subiecte ce nu au nicio legatura cu activitatea locului de munca? Nu esti indeajuns de ordonat incat sa iti planifici atributiile in asa fel incat sa le respecti? Nu te poti concentra la locul de munca?

Raspunde-ti la intrebarile de mai sus pentru a identifica principalele elemente care stau in calea productivitatii tale si gaseste o cale de a le combate. Incearca sa iti programezi timpul in asa fel incat la finalul zilei sa poti pleca acasa cu gandul ca ai avut o zi reusita.

2. Pune la punct o strategie care sa te ajute sa combati aceste obstacole

sursa foto: by Gaudilab / Shutterstock.com

Dupa ce ai identificat obstacolele care stau in calea productivitatii tale, trebuie sa pui la punct un mecanism prin intermediul caruia sa le poti combate cu usurinta. In strategia pe care o pregatesti gandeste-te la diverse aspecte care te pot ajuta.

Iti poti imparti atributile cele mai importante in prima parte a zilei, in cazul in care consideri ca atunci esti mai productiv. Aloca-ti dinainte timp pentru fiecare activitate in parte si incearca sa elimini obiceiul pauzelor lungi si dese. Daca simti ca o anumita atributie te compleseste, indreapta-ti atentia catre ceva mai simplu de facut si revino atunci cand te simti mai relaxat.

3. Prioritizeaza-ti atributiile

sursa foto: by Viktoria Hnatiuk / Shutterstock.com

In momentul in care ai ajuns la birou trebuie sa ai deja setat un program privind ziua respectiva. Ordoneaza-ti proiectele la care vrei sa lucrezi in functie de termenul de livrare al acestora.

Incearca sa stai departe de stilul de lucru haotic, care de cele mai multe ore te aduce in situatia in care ai facut cate putin din toate, dar nu ai reusit sa livrezi nimic concret care sa aduca plusvaloare business-ului.

4. Seteaza-ti singur termenele de livrare al proiectelor

Pune-ti un termen de livrare a proiectelor cat mai ambitios si incearca sa il respecti. Fii cat mai concentrat pe atributiile tale si incearca sa nu ajungi in zona de confort, influentat de faptul ca mai ai un anumit numar de zile pana la livrarea proiectelor, suficient incat sa iti permiti cat mai multe pauze.

5. Urmareste-ti progresul

sursa foto: by George Rudy / Shutterstock.com

Dupa ce ai reusit sa scapi de activitatile care iti distrageau atentia si nu te lasau sa te concentrezi, ti-ai setat un sistem care sa iti creasca productivitatea, iar prioritizarea proiecteleor si setarea termenlor limita a devenit o rutina zilnica, este timpul sa iti monitorizezi rezultatele. Acest proces iti va oferi mai multa incredere in tine, odata ce vei observa progresele facute.

Insa, nu te limita la ati observa progresul pe care il faci si incearca sa iti imbunatatesti strategia astfel incat sa iti cresti productivitatea. Gaseste noi metode prin care sa te motivezi si nu te impotmoli intr-un singur plan, deoarece risti sa transformi tot procesul intr-unul monoton.

Sursa foto: By GaudiLab / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri