Decizia de a schimba locul de munca este una extrem de importanta in viata oricarui angajat, insa cu cat locul in ierarhie al acestuia este mai inalt, cu atat presiunea de a face alegerea corecta este mai mare. Iata care sunt cele mai importante trei lucruri pe care ar trebui sa le ia in considerare un manager, inainte de a face o schimbare

Inainte de a decide sa paraseasca o companie pentru o alta organizatie, un manager trebuie sa afle cat mai multe detalii legate de cultura din acea companie, pentru a se asigura ca i se potriveste.

"Acesta trebuie sa obtina informatii despre mediul de lucru si cultura organizationala din compania unde isi doreste sa isi continue cariera. Nu sunt putini managerii care nu se intereseaza deloc cu privire la aceste lucruri si ajunsi intr-o anumita organizatie realizeaza ca nu sunt aliniati cu mediul/valorile respectivei organizatii", a declarat pentru wall-street.ro Olivia David, PP HUB manager professional & executive search la Adecco, una dintre cele mai mari companii de recrutare din Romania.

Important pentru cei care ocupa pozitii inalte si fac o schimbare in cariera este sa se gandeasca si la ce ii motiveaza cu adevarat sa isi schimbe jobul si compania.

Ce il motiveaza cu adevarat sa faca schimbarea – Jobul in sine? Obiectivele organizatiei? Partea financiara?

Citeste si:
Experienta "bate" varsta? De ce merita sa angajezi persoane varstnice
Experienta "bate" varsta? De...

Nu este de ignorat nici necesitatea unei analize obiective cu privire la posibilitatea de a-si folosi toate competentele si abilitatile dobandite in cadrul parcursului profesional.

"Sa isi seteze corect asteptarile, astfel incat sa pregateasca din timp un plan. Pozitii la nivel de top management sunt putine si de multe ori companiile au grija sa formeze succesorat intern, de aceea este foarte important sa fie contectati cu jucatorii din industria de Headhunting, dar si cu Decision Maker-ii din industriile pe care le targeteaza", a explicat Olivia David.

Adecco este una dintre cele mai importante companii de recrutare din tara noastra, alaturi de Lugera, Manpower, GiGroup, APT sau Agentia Professional.

Citeste si:
Miscari in piata muncii: 1 din 2 romani vor sa isi schimbe jobul ACUM
Romanii vor sa-si schimbe...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum sa nu lasi jobul sa-ti controleze viata - metode la indemana ta