Sectorul de activittate cu cele mai mari salarii din economia nationala ramane in 2019 IT-ul, angajatii din acest sector castigand un salariu mediu de 7.118 lei, potrivit celor mai recente date ale INS.

Salariile romanilor au fost pe plus si in luna octombrie, luna in care castigul salarial mediu a ajuns in Romania la 3.116 lei net. Sunt insa si domenii in care se castiga mult de bine de atat, iar remuneratiile angajatilor urca la peste 5.000 de lei.

Astfel, nu mai este o necunoscuta ca cele mai mari salarii din tara noastra le incaseaza angajatii din domeniul IT, acest sector avand un castig mediu de 7.118 lei (1.500 de euro).

350 lei in plus, in cateva luni

Salariile angajatilor din domeniul tehnologiei informatiilor au crescut cu 350 de lei pe parcursul lui 2019, dupa ce la inceput anului salariul mediu net in sector era de 6.738. Mai mult, daca ne uitam la luna octombrie 2018, cresterea este de aproximativ 650 de lei.

In IT, in Romania, lucreaza peste 100.000 de persoane, potrivit datelor oficiale.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri