Capitala este zona zero atunci cand vine vorba despre piata muncii – atat pentru candidati, cat si pentru angajatori. Aici sunt cele mai multe si cele mai mari companii din Romania, dar si cea mai consistenta baza de candidati, se arata intr-un comunicat eJobs.ro.

Astfel, 41,5% dintre candidatii activi, la nivel national, se afla in Bucuresti si cauta un loc de munca tot aici. Clujul este judetul cu urmatoarea cea mai ofertanta situatie, desi se afla la distanta semnificativa fata de Bucuresti – inglobeaza 7% din numarul total de candidati.

”Cand vine vorba despre Cluj, lucrurile au explodat in ultimii ani, de cand a crescut exponential volumul investitiilor straine. Din foarte multe puncte de vedere – si aici ma refer la dinamica angajarilor, la salarii, la relatia dintre angajati si angajatori – Clujul a devenit din ce in ce mai apropiat de Bucuresti. Intr-atat de apropiat incat incepem sa vedem un flux invers al migratiei – nu mai sunt atat de multi clujeni care vin sa lucreze in Capitala cat sunt mai degraba bucuresteni care vor o relocare definitiva in Cluj”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

In ceea ce-i priveste pe candidatii din Capitala, 37% se afla la inceput de cariera, aproape 50% sunt mid si senior level si 10% au pozitii de management.Urmatoarele judete, in functie de numarul de candidati activi pe care il au, sunt Timis, Brasov si Iasi. Lista este continuata de Constanta, Prahova, Sibiu si Ilfov.

Judetele in care NU vei avea de unde sa alegi candidati

De cealalta parte a clasamentului se afla Covasna, Teleorman, Harghita, Giurgiu sau Calarasi. Aici, numarul de candidati disponibili pentru angajatori este extrem de limitat. ”Aceste zone au si un numar mic de candidati, dar si o oferta saraca a locurilor de munca. Sunt, mai egraba, locuri in care angajatorii cauta oameni pentru a-i reloca in orase mai mari. Pe de alta parte, si candidatii se uita mai mult la joburile postate in orasele mari din apropiere, iar cei din sudul tarii isi doresc sa faca tranzitia inspre Bucuresti”, adauga Bogdan Badea.

Numarul de candidati la nivel national este direct proportional cu numarul de locuri de munca oferite de angajatori. Astfel, dintr-un total de aproape 30.000 de joburi active pe www.ejobs.ro, peste 13.000 sunt pentru Bucuresti. Aproximativ 4.200 sunt pentru Cluj, aproape 4.000 pentru Timis, 3.300 pentru Iasi si 2.900 pentru Constanta.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri