Trend Consult: Unele companii au luat decizia amânării cu 2-3 luni sesiunilor de învățare dedicate angajaților

Companiile care au avut opțiunea de a muta activitatea angajaților în mediul online, de acasă, au făcut-o fără sa stea pe gânduri, în încercarea de a opri răspândirea epidemiei de coronavirus. Tot ei sunt cei care au luat rapid decizia amânării cu 2-3 luni proiectele de training pe care le derulau cu scopul dezvoltării personalului.

Altă opțiunea găsită în această perioadă dificilă, cu care nu s-au mai confruntat anterior, a fost mutarea lor pe Internet.

”Ca urmare a implementării remote work, majoritatea clienților au optat pentru amânarea sesiunilor de învățare pentru o perioadă de 2-3 luni sau pentru transformarea sesiunilor de învățare în sală în sesiuni de învățare livrate remote. Proiectele de consultanță care presupun mai multă interacțiune 1:1 se desfășoară într-un ritm relativ normal și avem mai multe proiecte care încep chiar în următoarele zile”, a declarat pentru wall-street.ro Andrei Ristea, managing partner în cadrul companiei Trend Consult.

Clienții noștri nu sunt încă toți familiarizați cu instrumentele online. Estimăm o rată de mutare în online de aproximativ 20%, însă ritmul de adopție este unul accelerat.

Reprezentantul companiei se așteaptă ca în următoarea lună să ajungă cu livrările în online într-o proporție de aproximatv 50%.

Citeste si:
Cererea pentru traininguri online a crescut de șapte ori în 2020...
Cererea pentru traininguri...

”În acest moment, derulăm multe sesiuni de remote trainings și webinarii gratuite pe teme relevante precum «Remote Work» și «Dealing with Anxiety». Este pentru noi atât o manieră de a contribui pentru cei care au nevoie, cât și de a îi ajută pe cei care nu sunt familiarizați cu remote training, că să poată evalua corect avantajele și limitările acestei metode de livrare”, a precizat Andrei Ristea.

Acesta este doar unul dintre efectele epidemiei de coronavirus, piața muncii din România confruntându-se cu o mulțime de dificiltăți în perioada aceasta, care a adus după sine intrări în șomaj tehnic și, în cel mai rău caz, concedieri ale angajaților..

Sursa foto: shutterstock
Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri