Decizie istorică în Europa. Spania va deveni prima țară de pe continent care introduce un nou tip de concediu care ajută femeile. Toate angajatele din Spania vor putea beneficia de concendiu menstrual, în zilele în care se confruntă cu crampe menstruale sau cu dureri la nivelul organismului.

Parlamentarii spanioli au adoptat joi un nou proiect de lege care permite existența unui concediu menstrual pentru femeile care trec prin perioade menstruale dureroase. Legea prevede, totodată și o facilitare a accesului la avort, în spitalele publice, scrie Euronews.

Acest text a fost adoptat de deputații în camera inferioară a parlamentului spaniol în prima sa lectură, cu 190 de voturi pentru, 154 împotrivă și 5 abțineri. Acum va merge la Senat.

Citește și: Concediu de odihnă 2022. Cele mai importante prevederi din Codul Muncii

„Această legislatură este o legislatură feministă”, a declarat în Congresul Deputaților Irene Montero, ministrul Egalității din Spania și membru al partidului de stânga Podemos, grupare politică aliată cu guvernul premierului socialist Pedro Sanchez.

"Concediul menstrual" este una dintre măsurile-cheie ale unui proiect de lege mai amplu care prevede de asemenea consolidarea accesului la avort în spitalele publice, care practică în prezent mai puţin de 15% din întreruperile voluntare de sarcină din Spania din cauza unor obiecţii de conştiinţă masive din partea medicilor.

Despre această lege s-a discutat prima dată în mai 2022. Spania va deveni una dintre puţinele țări din lume în care se va integra această măsură în legislaţie, alături de Japonia, Indonezia sau Zambia.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri