Corina Neagu, specialist în resurse umane a discutat despre integrarea tinerilor în piața muncii și despre lipsurile sistemului educațional care îi pregătește pe elevi și pe studenți pentru câmpul muncii.

Discutăm de așteptări nerealiste legat de tinerii care ies de pe băncile școlii și se așteaptă ca ei să aibă 20 de ani de experiență. Haideți să ne uităm puțin la ce iese de pe băncile școlii și cum putem noi contribui, indiferent de poziția pe care o avem, indiferent de ce facem” a declarat Corina Neagu, specialist în resurse umane, la o dezbatere organizată de Universitatea Româno-Americană.

Expertul spune că dacă ne raportăm la tinerii care ajung în universități este necesară o analiză și a sistemului de învățământ preuniversitar, care nu îi ajută pe elevi să deprindă toate abilitățile necesare ulterior pentru piața muncii. Corina Neagu spune că putem vorbi de un sistemul educațional „deloc sănătos” care impune modele de gândire standardizate, fiind mai curând orientat către memorare și mai puțin pe analogii logice sau pe valori și principii autentice.

„Nu toți copiii trebuie să facă facultate, cred că toată lumea e de acord. Îmi doresc și ne dorim să facă facultatea cât mai mulți, dar într-un mod conștient, argumentat și care să fie orientat către propriile valori și principii și către propria vocație. Ori învățământul nostru nu e unul vocațional, e unul standardizat, rigid și care nu ne obligă să gândim și ne obligă să luăm pastile cu lingurița, pastile de memorie, să memorăm absolut tot ceea ce se predă în școală. Ca să vă redau puțin din discursul care există la școala fetelor mele, un profesor a spus `Eu fac perfect ceea ce fac și nu mă interesează ce zic părinții`”, a mai precizat Corina Neagu.

Planuri de viitor ale Generației Z: educație și jobul dorit

Unul din trei tineri plănuiește să se angajeze în România, în timp ce 21% vor să își continue studiile tot în țară, arată datele unui studiu realizat de Insights PulseZ. Sunt 12% care vor să lucreze în străinătate și tot atâți cei care vor să-și deschidă o afacere.

Eu sunt o adeptă a educației vocaționale și a flexibilizării învățământului. Lucrez cu tineri, cu adolescenți, le arăt ce înseamnă să ai un job, o carieră, le arăt că nu trebuie să sară etape. Le arăt că trebuie să se implice și să își dorească să facă lucruri, dar în stilul lor autentic. E foarte important să își păstreze menirea și autenticitatea și să nu copieze de la alții, să își trăiască propria viață și să aibă propriile alegeri.

Corina Neagu, specialist HR

Studii științifice anterioare demonstrează că această generație își alege cariera într-un mod diferit față de alte generații, deoarece o privesc ca pasiune, nu ca pe o simplă meserie. Acest lucru explică de ce, atunci când își aleg angajatorul, pentru ei contează cel mai mult să le placă ceea ce fac (82%), echipa și atmosfera de lucru au de asemenea o importanță semnificativă (63%), iar abia apoi urmează pachetul salarial și flexibilitatea programului (60%).

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri