Dacă vrei rezultate remarcabile, ai nevoie să fii dur. Să fii dur cu tine în primul rând, iar apoi cu ceilalți.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF.

Însă am senzația că mulți lideri nu sunt duri, ci doar nesimțiți.

Să fii dur înseamnă să te menții pe tine și pe cei pe care îi conduci la un anumit standard. Să nu accepți scuzele oamenilor că nu se poate și să le ceri să se autodepășească.

Să fii nesimțit, pe de altă parte, înseamnă să fii dur cu alții iar cu tine nu. Să-i menții pe unii la un standard, pe alții la altul, iar pe tine la niciunul. Să nu poți să faci diferența între scuze care vin din frică sau comoditate și scuze care vin din realitate.

Avem parte de puțini lideri duri în societate și de mulți nesimțiți. Important este să nu îi confundăm.

Optimizarea este profitabilă până la un punct. După, creează exact opusul

Logica ne spune că dacă ne focusăm pe optimizarea unui singur lucru la nesfârșit, atunci acel lucru se va îmbunătăți constant.

Realitatea însă ne arată că atunci când continuăm optimizarea peste un anumit punct, creăm efectul invers.

De exemplu:

Dacă optimizezi plata taxelor până la un anumit punct, ieși în câștig. Însă dacă insiști și vrei să plătești din ce în ce mai puține taxe, costul efortului de a continua optimizarea va fi mai mare decât ROI-ul adus.

Iar acest lucru se întâmplă în toate contextele vieții.

Dacă optimizezi o vacanță peste un anumit punct pentru a nu avea nicio grijă acolo, ajungi să te simți ca la muncă. Dacă ai optimiza sistemul medical, în ce privește siguranța, peste un anumit punct, ar ajunge să coste atât de mult o intervenție încât oamenii nu și le-ar permite și am ajunge să avem mai multe decese decât dacă te-ai fi oprit.

Este nevoie de multă experiență, expertiză, inteligență, smerenie și înțelepciune să identifici momentul din care, dacă vei continua optimizarea, nu vei face altceva decât să creezi opusul.

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri