În cadrul unei vizite oficiale în Indonezia, reprezentanții Work from Asia, agenție de recrutare de personal străin din România au stabilit strategia de import pentru sezonul estival din 2024. Astfel, pentru HoReCa sunt deja intervievați sute de muncitori din Indonezia, al căror principal obiectiv este acela de a obține un loc de muncă în România. Printre locurile de muncă cele mai căutate de către aceștia se numără joburile de grădinar, bucătar, recepționer și terapeuți specializați în masaj.

„Avem semnale foarte bune de pe piața muncii din Indonezia, unde există un interes deosebit pentru ocuparea locurilor de muncă rămase vacante în România. Vorbim despre niște oameni bine pregătiți, care provin dintr-o cultură în care există mult respect și responsabilitate. În acest moment, cei mai mulți candidați aplică pentru locuri de muncă din domeniul HoReCa. Este cunoscut faptul că turismul în Indonezia are o vechime și o reputație deja, așa că vom aduce în România oameni care sunt interesați să aducă o îmbunătățire în serviciile de la noi. Avem forță de muncă dornică să lucreze în recepția hotelurilor, în restaurante și personal de SPA-uri în principal, de care este mare nevoie acum la noi.”, a menționat Yosef Gavriel Peisakh, General Manager Work from Asia.

Dacă până acum muncitorii din Sri Lanka, Nepal și India se bucurau de mare căutare în rândul angajatorilor români, se observă în ultima vreme o creștere a interesului pentru forța de muncă din țări precum Filipine și Indonezia, unde angajatorii români găsesc cu precădere personal calificat foarte bine pregătit, conform relatărilor angajatorilor.

În special atunci când vorbim despre facilități hoteliere cu standarde extrem de crescute sau chiar restaurante, antreprenorii știu deja că pentru acest tip de business-uri cel mai eficient personal este cel din țări precum Indonezia sau Filipine, unde există o strictețe a standardelor, pe care nu o regăsești oriunde.

Yosef Gavriel Peisakh, General Manager Work from Asia

Printre domeniile cu cele mai mari solicitări de personal se numără: construcţii, agricultură şi zootehnie, confecţiile textile şi Horeca, pentru a menţiona doar câteva dintre acestea. Work from Asia asigură forță de muncă din țări precum: Filipine, Indonezia, Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Pakistan, India și Bangladesh. Parte integrantă a grupului de firme ISROM GROUP, Work from Asia este o agenție de plasare a forței de muncă ale cărei obiective vizează și sprijinirea muncitorilor străini și urmărirea evoluției lor pe teritoriul României, din momentul intrării lor în țară, până la plecare.

Sursa foto: Work From Asia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri