Conform celui mai recent studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică, cifra de afaceri din segmentul industrial a înregistrat în luna martie 2021 o creştere de 16,7%, cât și faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 21,7%. Rămâne însa nerezolvată problema lipsei forţei de muncă din România, consideră Work from Asia, agenţia de plasare şi recrutare a personalului asiatic.

,,În contextul în care cifrele românilor plecaţi din ţară se află în continuă creştere, este vizibilă nevoia de personal cu care se confrunta în momentul de faţă segmentul industrial, motiv pentru care este vital ca investitorii şi directorii de recrutare din acest domeniu să ia în calcul soluţia angajării forţei de muncă din Asia.”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, General Manager Work from Asia.

Dacă în contextul pandemiei, agenţia de plasare şi recrutare a fost nevoită sa schimbe strategia si să se adapteze noilor nevoi ale pieţei, respectiv să ajute muncitorii asiatici rămaşi în România fără un loc de muncă şi reprezentanţi legali, odată cu instalarea măsurilor de relaxare, agenţia Work from Asia şi-a reluat activitatea iniţială, respectiv aceea de a ajuta companiile să îşi acopere deficitul de resurse umane.

De la personal pentru linia de producţie, la mecanici şi tehnicieni calificaţi şi chiar muncitori necalificaţi, Work from Asia consideră că personalul asiatic venit în ţară pe contracte de minim doi de ani reprezintă acel element de stabilitate de care piaţa are nevoie în momentul de faţă.

,,Chiar dacă importul de forţă de muncă înseamnă şi asigurarea cazării şi a meselor pentru muncitori, experienţa ne-a demonstrat că aceste eforturi din partea angajatorilor au fost recompensate cu creşterea productivităţii şi a calităţii serviciilor. Pentru obţinerea acestor performanţe sunt dator însă sa avertizez asupra importanţei alegereii unei agenţii acreditate şi experimentate, care să asigure pe lânga un cadrul legal stabil şi servicii constante de mediere”, a concluzionat Yosef Gavriel Peisakh.

După mai bine de zece ani, în care Work from Asia şi-a consolidat poziţia pe piaţa muncii din România şi a devenit una dintre cele mai importante companii de plasare şi recrutare a personalului asiatic, în prezent agenţia deţine resursele susţinerii unui volum mare de forţă de muncă disponibilă pentru marii angajatori.

Compania a securizat şi intermediat cu succes sute de contracte de recrutare pentru aproape toate domeniile de business, WORK FROM ASIA asigură forţă de muncă din ţări precum Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan, India şi Bangladesh.
Aria de activitate a agenţiei include şi asigurarea forţei de muncă pentru segmentul industrial, unde pune la dispoziţia clienţilor săi personal din Asia pentru orice tip de fabrică, până la intermedierea serviciilor de curăţenie, ingrijire persoane vârstnice sau cu dizabilităţi. WORK FROM ASIA este o agenţie de recrutare personal asiatic care vizează şi sprijinirea pietei constructiilor, a segmentului agricol si celui auto, de la prin oferirea de personal pentru domeniul automotive, până la soluţionarea lipsei de personal din service-urile auto, spălătorii şi nu în ultimul rând domeniul transporturilor de mărfuri şi persoane.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri