Grupul Rompetrol a finalizat in parteneriat cu o subsidiara a companiei canadiene Winstar Resourses forajul a doua sonde de explorare in perimetrul Satu Mare (localitatile Madaras si Moftinu), testele de productie indicand prezenta unor acumulari de hidrocarburi, scrie Mediafax.

"Pentru evaluarea resurselor si a rezervelor de gaze libere sunt necesare alte analize si lucrari specifice. Trecerea la etapa urmatoare presupune noi investitii, aceasta fiind conditionata atat de timpul necesar obtinerii acordului autoritatii de resort, cat si de aprobarea in sine", a declarat intr-un comunicat directorul general al Rompetrol SA, Gheorghe Georgescu.

Lucrarile au fost derulate de divizia de explorae si productie a grupului, reprezentata de companiile Rompetrol SA si Rompetrol Well Services.

Perimetrul din Satu Mare are o suprafata de 3.000 de kilometri patrati si se afla in concesiunea Rompetrol SA din 2004. In prezent, Grupul detine in concesiune cinci perimetre de explorare, in Satu Mare, Zegujani, Gresu, Nereju si Focsani.

Grupul Rompetrol a investit in perioada 2009-2010 peste 5,5 milioane dolari pentru explorarea zonelor cu potential petrolifer.

Grupul Rompetrol este controlat de compania KazMunaiGaz din Kazahstan.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Statul va lua 50 MIL euro din profitul OMV Petrom prin Ordonanta 114