Grupul Rompetrol a finalizat in parteneriat cu o subsidiara a companiei canadiene Winstar Resourses forajul a doua sonde de explorare in perimetrul Satu Mare (localitatile Madaras si Moftinu), testele de productie indicand prezenta unor acumulari de hidrocarburi, scrie Mediafax.
"Pentru evaluarea resurselor si a rezervelor de gaze libere sunt necesare alte analize si lucrari specifice. Trecerea la etapa urmatoare presupune noi investitii, aceasta fiind conditionata atat de timpul necesar obtinerii acordului autoritatii de resort, cat si de aprobarea in sine", a declarat intr-un comunicat directorul general al Rompetrol SA, Gheorghe Georgescu.

Lucrarile au fost derulate de divizia de explorae si productie a grupului, reprezentata de companiile Rompetrol SA si Rompetrol Well Services.

Perimetrul din Satu Mare are o suprafata de 3.000 de kilometri patrati si se afla in concesiunea Rompetrol SA din 2004. In prezent, Grupul detine in concesiune cinci perimetre de explorare, in Satu Mare, Zegujani, Gresu, Nereju si Focsani.

Grupul Rompetrol a investit in perioada 2009-2010 peste 5,5 milioane dolari pentru explorarea zonelor cu potential petrolifer.

Grupul Rompetrol este controlat de compania KazMunaiGaz din Kazahstan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri