Producatorul sucevean de pavele si borduri vibropresate Symmetrica vrea sa mai deschida o fabrica in acest an, dupa ce a inaugurat o unitate in localitatea Prejmer, judetul Brasov, o investitie de 2,1 milioane euro.
Symmetrica planuieste in acest an sa deschida o noua fabrica de pavele in tara, vizand in special zona de vest a tarii. „Investitiile vor continua si ne dorim sa deschidem o noua unitate de productie in vestul tarii”, a declarat Sebastian Bobu (foto), director executiv Symmetrica.

Totodata, compania suceveana intentioneaza sa depaseasca granitele tarii si va miza pe comercializarea produselor sub marca proprie si pe piata din Republica Moldova.

„Pe piata locala ne-am propus sa mai deschidem in jur de 3-4 fabrici in zonele importante ale tarii si, dupa ce vom acoperi intregul necesar in tara, ne dorim sa depasim granitele tarii si sa exportam produsele Symmetrica si pe piata din Republica Moldova.

Cele mai multe unitati de productie din Romania

Dupa dechiderea fabricii de pavele de la Brasov, Symmetrica detine cel mai mare numar de facilitati din Romania.

Noua unitate de productie din Prejmer, a patra deschisa pana acum de Symmetrica, are o capacitate de peste 1.500 mp de produse pe zi, devenind astfel unul din cei mai importanti producatori de pavele la nivel national, cu o capacitate de 9.500 de produse pe zi.

Fabrica este amplasata pe un teren de 8.000 mp, suprafata pe care a fost construita o hala de productie de 1.000 mp, alaturi de mai multe depozite de agregate, silozuri pentru ciment, un spatiu pentru depozitare, spatii administrative si un showroom.

Proiectul a fost demarat in luna mai a anului trecut, urmand ca in luna aprilie sa fie livrate primele produse.

„Investitia absorbita de fabrica de la Prejmer a provenit din fonduri proprii, in proportie de 30%, restul fiind asigurat de credite bancare”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.

In cei 18 ani de prezenta pe piata din Romania, Symmetrica a realizat investitii de 14,4 milioane euro in cele trei fabrici de la Veresti (jud. Suceava, 1999), Podu Iloaiei (jud. Iasi, 2010) si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011).

„Constructia fabricii de la Prejmer a reprezentat unul din obiectivele incluse in strategia de dezvoltare pe termen mediu a Symmetrica, strategie care a vizat extinderea ariei de acoperire”, sustine Sebastian Bobu.

Pentru noua facilitate vor lucra 16 angajati, Symmetrica ajungand astfel la un numar total de 245 salariati.

Fabrica Symmetrica din Prejmer a fost gandita pentru a deservi zonele de Sud si Centru ale Ardealului,dar si zonele limitrofe ale judetului Brasov.

Crestere de 5% a pietei de pavele

In ceea ce priveste piata locala de pavele si borduri, Symmetrica estimeaza ca in 2012 va creste cu 5%, atingand o valoare de circa 73,5 milioane euro.

Compania detinuta de Florentina-Mihaela Stanciu si Florin-Cristinel Stanciu, si-a majorat cifra de afaceri cu 93% anul trecut, pana la 13,5 milioane de euro, pe fondul intensificarii prezentei firmei în zona de sud a tarii, dar si a cresterii capacitatii de productie iar in acest an estimeaza o crestere de 20% la circa 16 milioane euro.

Principalii competitori ai Symmetrica pe piata locala sunt Semmelrock Stein+Design, Elis Pavaje si Serpocom.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri