Cresterea euro in raport cu leul este cel mai bun lucru care i se putea intampla Romaniei, a declarat pentru wall-street.ro, Ioan Niculae, omul de afaceri care controleaza compania Interagro SA.

“Deprecierea leului ajuta exportatorii. In plus, va descuraja importurile de ceapa si cartofi si va aduce un sprijin productiei interne”, spune omul de afaceri Ioan Niculae.

Cursul de referinta leu/euro anuntat luni de BNR a atins un nou maxim istoric, de 4,5275 unitati, dupa o depreciere constanta inceputa saptamana trecuta.

Pentru anul acesta omul de afaceri estimeaza afaceri si profit cu 15% pana la 25% mai mari decat anul trecut. Exporturile au o pondere importanta in majorarea din acest an, ca si in cazul celei din 2011, compania exporta bunuri de circa 100 milioane de dolari lunar, pe piete ca India, Pakistan, SUA, Asia sau Africa.

Omul de afaceri spune ca schimbarea furnizorului de gaz a avut de asemenea un impact pozitiv asupra businessului. Interagro a renuntat la Romgaz in favoarea OMV Petrom. De asemenea gazul de import il ia direct de la Gazprom din Rusia, ceea ce a scazut costurile.

Anul trecut Interagro a avut afaceri de peste 2,7 mld. lei si un profit de 160 mil. lei, fata de 1,68 mld. lei cifra de afaceri si peste 88 mil. lei profit in 2010. Cresterea afacerilor Interagro in 2011 a fost de peste 60%, in timp ce profitul aproape s-a dublat. Compania controlata de Niculae este cea mai mare firma privata cu actionariat majoritar romanesc de pe plan local, dupa cifra de afaceri din 2011. Compania este de asemenea in top 30 cele mai mari businessuri din Romania.

Omului de afaceri i-a mers bine anul acesta nu doar in ceea ce priveste businessul cat si in disputele juridice. In luna mai, compania Galaxy Tobacco, controlata de InterAgro SA, firma omului de afaceri Ioan Nicolae, a castigat procesul cu ANAF, prin care statul pretindea datorii de 1 mld. lei, a anuntat Bostina si Asociatii, casa de avocatura care a reprezentat societatea comerciala.

Omul de afaceri a fost audiat in dosarul Romgaz, intr-o cercetare privind conditiile in care unele din combinatele controlate de Ioan Niculae au primit gaz de la Romgaz.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
(P) Fashion for business: noua colectie Tommy Hilfiger