Raportate in euro, vanzarile din primul semestru au inregistrat o variatie nesemnificativa, de la 65,6 milioane euro la 65,9 milioane euro, insa deprecierea leului indica o crestere a vanzarilor in lei, confirmata si de rezultatele pe divizii prezentate de Gedeon Richter.

Cursul mediu leu-euro a crescut cu aproximativ 4,8% in perioada analizata, de la 4,17 lei/euro la 4,38 lei/euro, reiese din datele BNR.

Compania precizeaza, in raport, ca vanzarile principalelor divizii din Romania, calculate in lei, au crescut cu 4,7% in domeniul productiei de farmaceutice, respectiv cu 7,9% la distributie si retail - cea mai importanta operatiune a grupului.

Pe segmentul productiei de farmaceutice, vanzarile Gedeon Richter in Romania raportate in euro au stagnat la 16 milioane euro, in timp ce divizia de distributie si retail a inregistrat o crestere de 2,5% a afacerilor, de la 55,1 milioane euro la 56,5 milioane euro.

Citeste si:

"Piata farmaceutica romaneasca continua sa fie caracterizata de intarzieri excesive de plata catre companiile farmaceutice, de pana la 360 de zile, din cauza intarzierilor perpetue ale platilor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate catre operatorii de farmacii", se spune in raport.

Vanzarile de produse de ingrijire personala pentru femei au scazut cu 7,7%, de la 3,9 milioane euro la 3,3 milioane euro, se mai spune in raport.

Grupul ungar detine in Romania o fabrica de medicamente in Targu-Mures, Gedeon Richter Romania, Gedeon Richter Farmacia cu o retea de peste 120 de unitati, si distribuitorul Pharmafarm.