Vanzarile grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter in Romania au scazut anul trecut cu 3,3%, la 144 milioane euro, atat unitatea de productie a medicamentelor cat si distribuitorul si farmaciile inregistrand scaderi, reiese din raportul financiar al companiei.

Gedeon Richter detine in Romania o fabrica de medicamente, in Targu-Mures - Gedeon Richter Romania, o retea de circa 120 de farmacii - Gedeon Richter Farmacia si distribuitorul Pharmafarm. Potrivit grupului ungar, anul trecut termenele de plata pe piata farmaceutica romaneasca au continuat sa scada, dar nu suficient, sectorul fiind inca dominat de intarzieri excesive. Totodata, pentru 2014 autoritatile din Romania au calculat pentru Gedeon Richter o taxa clawback de 16,5 milioane lei (3,7 millioane euro), in crestere cu 45% comparativ cu 2013, cand compania a platit 11,4 milioane lei (2,6 milioane euro), scrie Mediafax.

Activitatile de distributie si retail din Romania au generat anul trecut 71% din veniturile grupului pe acest segment, respectiv 126,7 milioane euro (563,2 milioane lei). Rezultatul este cu 2,3% mai mic in euro si cu 1,7% in lei, fata de 2013. Operatiunile de productie de medicamente au consemnat vanzari de 28,8 milioane euro, in scadere cu 11,1%. In lei, vanzarile au scazut cu 10,5%, la 128 milioane lei. Cea mai mare contributie la vanzari au avut-o contraceptivele, dar si medicamentele Cavinton, Mydocalm si Aflamil. Pe segmentul produselor pentru sanatatea femeilor, compania a inregistrat o reducere a vanzarilor de 10,3%, la 6,1 milioane euro. La nivel global, grupul ungar a inregistrat anul trecut vanzari totale de 1,14 miliarde euro, in scadere cu 3,4% comparativ cu 2013.

Sursa foto: Medicamente, Shutterstock.com

Citeste si:
Clasamentul vanzarilor farma in T12019. Abbvie pierde pozitia de lider
Clasamentul vanzarilor...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce vanzari au avut in 2019 companiile farmaceutice din Romania
Setari Cookie-uri