Gedeon Richter, vanzari in stagnare in Romania, la 107 mill. euro in primele noua luni

Grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter a raportat in primele noua luni ale acestui an vanzari de 107 milioane euro, in stagnare comparativ cu anul trecut, conform unui raport al companiei.

Gedeon Richter detine in Romania o fabrica de medicamente in Targu-Mures - Gedeon Richter Romania, o retea de peste 120 de farmacii - Gedeon Richter Farmacia si distribuitorul Pharmafarm. Activitatile de distributie si retail din Romania genereaza 71% din veniturile grupului pe acest segment, respectiv 94,9 milioane euro, reprezentand o crestere usoara, de 0,7%, fata de primele noua luni ale anului trecut. In lei, vanzarile au urcat cu 1,8%, noteaza Mediafax.

Pe segmentul produselor farmaceutice proprii, in perioada analizata, vanzarile au scazut cu 9%, la 21,3 milioane euro. In lei scaderea a fost de 7,9%, la 94,8 milioane lei, comparativ cu primele trei trimestre din 2013.

Vanzarile unor contraceptive orale, precum Cavinton, Aflamin si Zoledronic, au avut principala contributie la vanzarile din primele noua luni ale acestui an. Si segmentul de produse destinate ingrijirii femeilor, Gedeon Richter a raportat vanzari in scadere cu 8%, la 4,6 millioane euro.

Gedeon Richter a platit, pentru primele sase luni, o taxa clawback de 1,8 milioane euro. La nivel de grup, Gedeon Richter a inregistrat o scadere cu 2,8% a vanzarilor in primele noua luni, la 853,6 milioane euro, si cu 27,1% a EBITDA, la 157,7 milioane euro.

Citeste si:
Merck Group: Investitii de 2,1 miliarde de euro in cercetare in 2017
Grupul farmaceutic Merck:...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri