Vanzarile Gedeon Richter in Romania au stagnat, la 9 luni

Vanzarile grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter in Romania au stagnat in primele noua luni la 97 milioane euro, cu un avans usor al veniturilor pe distributie si retail, in timp ce productia de farmaceutice si divizia de produse pentru ingrijirea femeilor au inregistrat scaderi usoare.

Calculate in lei, vanzarile au crescut fata de anul trecut, relateaza Mediafax.

Activitatile de distributie si retail din Romania au adus 83 milioane de euro, in crestere cu 1,3% fata de 81,9 milioane de euro in aceeasi perioada a anului anterior, se arata intr-un raport al grupului ungar.

In lei, vanzarile pe acest segment au avansat cu 6,4%, la 367,4 milioane de lei.

Vanzarile diviziei de productie de farmaceutice au scazut cu 1,8% in primele noua luni, de la 22,8 milioane de euro anul trecut la 22,4 milioane de euro. In lei, vanzarile au avansat cu 3,2%, la 99 milioane lei.

"Competitia in crestere si intarzierile excesive la plata, de pana la 360 de zile sau mai mult, au caratcterizat piata farmaceutica din Romania, impreuna cu impiedicarea vanzarilor de catre datoriile cu termene de plata depasite si de stocurile ridicate ale distribuitorilor", se arata in raport.

Vanzarile de produse pentru ingrijirea personala a femeilor au scazut cu 3,6%, la 5,4 milioane de euro. In lei, vanzarile au avansat usor, de la 23,7 milioane de lei anul trecut la 23,8 milioane de lei.

Grupul ungar detine in Romania o fabrica de medicamente in Targu-Mures, Gedeon Richter Romania, Gedeon Richter Farmacia cu o retea de peste 120 de unitati, si distribuitorul Pharmafarm.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri