Oprescu vrea mobilier identic pentru terasele din Centrul Istoric

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a discutat cu membrii Asociatiei Comerciantilor din Centrul Istoric, despre programul de functionare a teraselor sezoniere, dar si despre posibilitatea ca acestea sa aiba cromatica uniforma si mobilier adecvat specificului zonei, conform Mediafax.

Primaria Capitalei informeaza ca intalnirea de la sediul municipalitatii a avut loc la initiativa lui Oprescu, discutiile vizand propunerile referitoare la regulamentul de organizare si functionare a teraselor sezoniere din Centrul Istoric, proiect care se afla in dezbatere publica.

Potrivit sursei citate, participantii la discutii si-au exprimat preocuparea pentru asigurarea conditiilor privind stabilitatea si siguranta imobilelor in dreptul carora se amenajeaza terasele sezoniere de catre utilizatorii spatiilor comerciale si pentru aspectul teraselor. S-a luat in discutie, astfel, posibilitatea de a avea o cromatica uniforma, dar si tipul de mobilier adecvat, in concordanta cu specificul zonei.

A fost analizata, de asemenea, posibilitatea legala de a mari programul de functionare a teraselor pe timpul noptii, fata de propunerea din regulament, aceasta fiind in discutie si urmand sa fie analizata si incadrata in prevederi legale.

Cu acelasi prilej, Oprescu a tinut sa sublinieze importanta distantei minime de patru metri intre terasele sezoniere, pentru a facilita accesul intr-un timp cat mai scurt al masinilor de interventie in caz de urgenta.

Proiectul de hotarare pentru aprobarea "Regulamentului privind organizarea si functionarea teraselor sezoniere in perimetrul Centrului Istoric Bucuresti" propune ca terasele sezoniere din Centrul Istoric sa functioneze, intre 15 martie si 15 noiembrie, doar pana la ora 22.00, exceptie de la aceasta regula facand terasele din perimetrul delimitat de strazile Lipscani, Bulevardul I.C. Bratianu, Splaiul Independentei si Calea Victoriei, care vor putea functiona pana la ora 24.00 in timpul saptamanii, in weekend pana la ora 1.00.

Si spectacolele live organizate pe terasele sezoniere se vor termina la ora 22.00, fiind interzisa organizarea evenimentelor festive private, printre care si nunti sau botezuri.

Regulamentul stabileste ca vor constitui contraventii amplasarea pe terase a altor elemente de amenajare decat cele avizate, depasirea orarului de functionare, organizarea evenimentelor festive private, folosirea sistemelor de amplificare pentru difuzarea de muzica, servirea preparatelor "in vesela de plastic", montarea aparaturii electronice de tip TV, plasma, LCD, LED, video proiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrica a acestora.

In privinta mobilierului folosit la ameanjarea terasei, potrivit proiectului de regulament, se vor putea folosi "numai seturi identice de tipuri de mobilier, evitand-se culorile stridente".

Documentul prevede si ca este interzisa ulilizarea mobilierului de terasa pliant si a celui din material plastic, cromatica umbrelelor urmand sa fie incadrata in paleta " alb-beige ".

Delimitarea teraselor va fi facuta cu aranjamente florale verzi, "pe care agentii economici se obliga sa le intretina", fiind interzisa utilizarea jardinierelor din plastic si a plantelor decorative artificiale. De asemenea, in document se arata ca este interzisa construirea platformelor si amplasarea cortinelor de protectie impotriva vantului si a ploii sau a covoarelor din materiale plastice.

Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, a precizat ca terasele din Centrul Vechi, respectiv din zona care nu este preponderent de locuit, unde sunt concentrate, de fapt, cele mai multe dintre acestea, vor ramane deschise pana la 24.00, iar in weekend pana la 1.00.

Patrascu a explicat ca, din punct de vedere urbanistic, Centrul Vechi al Municipiului Bucuresti inseamna mai mult decat zona in care sunt concentrate cele mai multe terase si cuprinde si strazi ca Mihai Eminescu, Bulevardul Unirii sau Calea Mosilor, precum si zona de langa parcul Cismigiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri