Esther Berrozpe detine in prezent functia de vice-presedinte al companiei pentru pietele europene din regiunea EMEA. Berrozpe va ocua noua pozitie in companie incepand cu 1 mai 2013.

Berrozpe il inlocuieste in functie pe Jose Drummond care se va intoarce in Brazilia din motive personale si isi va continua rolul de presedinte in Consiliului Director Whirlpool Brazilia pana la sfarsitul anului.

Berrozpe a devenit vice-presedinte al pietelor europene in august 2012. Inainte de a ocupa aceasta functie, ea a fost vice-presedinte de brand si produs pentru regiunea America de Nord (ANR).

Esther Berrozpe s-a alaturat Whirlpool Corporation in iunie 2000 si a avut diverse pozitii in departamentele de trade marketing, produs si brand leadership in Europa si in America de Nord.

Berrozpe detine o diploma de licenta si un masterat in cadrul Universitatii Deusto din Spania. Esther Berrozpe a studiat, de asemenea, Economie si Afaceri Internationale la Università degli Studi di Bergamo, in Italia.

Cu aproximativ 11.500 de angajati, o prezenta de vanzari in peste 30 de tari europene si centre de productie in sase tari, Whirlpool EMEA este o filiala detinuta in intregime de Whirlpool Corporation.

Grupul are o cifra de afaceri anuala de peste 18,1 miliarde de dolari in 2012, 68.000 de angajati si 67 de centre de productie si cercetare.