Primele cinci ale anului au adus mai putine tranzactii si de o valoare mai redusa comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, au declarat specialistii in fuziuni si achizitii in cadrul M&A Outlook 2013, conferinta organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Ernst&Young, Erste Asset Management, Raiffeisen Investment si casa de avocatura Peli Filip.


Ioana Filipescu, partener Raiffeisen Investment: "Spre deosebire de anii precedenti, in primele luni ale acestui an am vazut multe tranzactii in zona de servicii financiare, deci, intre anumite limite, se poate. Insa pe fondul volatilitatii de reglmntare, nu mai vedem tranzactii in sectorul energetic. Au fost mai putine tranzactii fata de primele 5 luni din 2012 si valorile sunt mai mici."

Mihai Pop, manager Ernst&Young Romania: "Primele cinci luni ale anului au adus un minus pe partea de stabilitate legislativa in piata de M&A, fapt care afecteaza capacitatea de a ridica leverage-ul si de a obtine finantare. Cred insa ca vor avea loc mai multe tranzactii deoarece este evident ca in urmatorii 1-2 ani nu vom avea acel mult asteptat “golden age”, si va trebui sa facem acel divestment de care ne-am ferit in trecut."

Carmen Peli, partener PeliFilip: "Exista optimism in ceea ce priveste tranzactiile globale, iar acestea au influente si in Romania."


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Carmen Peli: Interesul pentru parteneriate in domeniul FinTech creste
Setari Cookie-uri